Prima pagină » Și mai mulți bani pentru renovarea Teatrului Eminescu. S-a ajuns la 12,2 milioane euro A crescut de 37 de ori contribuția Primăriei
Administrație Știri locale

Și mai mulți bani pentru renovarea Teatrului Eminescu. S-a ajuns la 12,2 milioane euro A crescut de 37 de ori contribuția Primăriei



 


O nouă creștere a sumei cu care Primăria Botoșani trebuie să contribuie la proiectul de renovare a Teatrului ”Mihai Eminescu”, deși licitația nici măcar nu a fost reluată și există în riscul să pierdem pentru a doua oară finanțarea europeană de aproape 5 milioane euro.

Consilierul local Raluca Curelariu, de la USR-PLUS, a postat pe grupul de Facebook Consiliul Local faptul că în ședința extraordinară de miercuri, 14 aprilie, se vrea o nouă suplimentare a banilor pentru modernizarea Teatrului.

”Miercuri avem sedinta extraordinara cu 3 puncte pe ordinea de zi. Doua dintre cele 3 puncte sunt legate de Teatrul Mihai Eminescu.

Se voteaza o noua modificare a indicatorilor tehnico-economici.

Este a treia modificare in mai putin de 6 luni a acestora. In urma cu o luna, valoarea aprobata a fost de 10,9 milioane euro iar contributia proprie de 6,2 milioane euro.

In sedinta de miercuri ni se cere votul pentru a creste suma la 12,2 milioane euro. Asta inseamna ca ajungem la o contributie a municipalitatii de 7,5 milioane euro, bani pe care se pare ca va trebui sa ii imprumutam.

Va amintim ca in 2018, contributia primariei se preconiza a fi de 200.000 euro. Intre timp, suma a crescut de 37 de ori. Teoretic, avem incluse acum si toate dotarile necesare teatrului. Asta nu explica insa cresterea consistenta a valorii de la o luna la alta.

Tot in sedinta de miercuri vom discuta, din nou, si despre stabilirea membrilor in CA Eltrans“, a postat Raluca Curelariu.

 

Astăzi, 13 aprilie, va avea loc ședința comisiei de buget din Consiliul Local, iar Raluca Curelariu a anunțat că va încerca să o transmită LIVE pe Facebook pentru ca botoșănenii să primească și ei informațiile de la funcționarii Primăriei cu privire la motivele care au stat la baza acestei noi majorări de costuri.

Primăria Botoșani se va împrumuta pentru a realiza acest proiect deoarece nu are fondurile necesare cofinanțării.