Prima pagină » Atribuirea contractului pentru drumul strategic s-a amânat din nou. Se așteptă pronunțarea Curții de Apel pe 23 martie
Administrație Știri locale

Atribuirea contractului pentru drumul strategic s-a amânat din nou. Se așteptă pronunțarea Curții de Apel pe 23 martie

Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani





Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani

Lucrările de modernizare a celor peste 100 de kilometri din drumul județean strategic mai au puțin de așteptat. Consiliul Județean Botoșani ar fi trebuit să decidă luni, 15 martie, dacă semnează contractul de execuție a lucrărilor pe cele trei tronsoane din drumul județean strategic sau dacă așteaptă pronunțarea magistraților Curții de Apel Suceava la contestația formulată de compania Conrec, cea care a fost desemnată câștigătoare a licitației în primă fază.

În cele din urmă, conducerea CJ Botoșani a decis să aștepte data de 23 martie, când ar trebui ca magistrații Curții să decidă dacă lucrările vor fi efectuate de Conrec, care a câștigat licitația, sau de companiile care au contestat asta.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat decizii ambigue și în final s-a ajuns la acțiunea în instanță a companiei Conrec SA Botoșani.

În ultimii patru ani, Consiliul Județean Botoșani nu a reușit să finalizeze licitația pentru modernizarea drumului județean strategic pentru că la primele două licitații nu s-a prezentat nicio firmă care să depună ofertă. CJ a suplimentat sumele pentru această lucrare. 

La ultima licitație, cea de anul trecut, au fost mai multe companii sau asocieri de firme care au depus oferte.

Conrec SA Botoșani și-a schimbat proprietarul, iar noul acționar majoritar a decis să investească în dotarea companiei cu utilaje, să angajeze echipe de ingineri pentru a participa și câștiga această licitație la care niciuna dintre companiile concurente la licitațiile anterioare. 

În 2020, Conrec a avut în județul Botoșani lucrări la drumuri care în total cumulează o lungime mai mare decât cea a drumului strategic, ceea ce înseamnă că firma botoșăneană ar putea finaliza în termen record acest drum atât de important pentru zeci de mii de botoșăneni din localitățile pe care le tranzitează.

Contestațiile care au blocat până acum această licitație au venit de la firme din niște sate din Bistrița cu legături comune cu o companie din Neamț.

Primul lot al drumului județean strategic, în lungime de 29,2 km, începe din localitatea Șipote, din județul Iași, trece prin Rediu, Răuseni și Călărași, iar CJ a inclus în primul lot și drumul de 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni. Lotul doi are 51,1 kilometri și este cuprins între Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Hănești. Lotul trei are 25,8 kilometri și este cuprins între Blândești, Cerchejeni, Sulița, Cheleș, Lunca, Todireni.