Prima pagină » Coronavirus a ”mâncat” 15% din chiriile încasate de Uvertura Mall
Economic

Coronavirus a ”mâncat” 15% din chiriile încasate de Uvertura Mall





Pandemia de Coronavirus începută în 2020 a subțiat veniturile Uvertura Mall Botoșani. Potrivit informațiilor publicate de ZF.ro, volumul chiriilor încasate de Uvertura Mall în 2020 au scăzut cu 15% față de 2019, cumulând 6,9 milioane de lei.

Trebuie precizat că activități precum Mischa Kids, locul de joacă din mall, a fost blocat de autorități și nu i s-a mai permis redeschiderea nici până acum fără nicio justificare, iar cinematograful este închis și el.

Cu toate acestea, în Uvertura Mall deschide, începând de astăzi, restaurantul fast-food Mesopotamia.

„Cu toate acestea, Uvertura Mall a acordat scutiri de la plata chiriei atât în timpul stării de urgenţă, cât şi ulterior, până pe 15 iunie 2020, când autorităţile au permis redeschiderea parţială a centrului comercial. În cazul operatorilor afectaţi de extinderea restricţiilor, scutirea de la plata chiriei a fost menţinută pe toată durata restricţiilor“, spun reprezentanţii Uvertura, citați de ZF.

Uvertura Mall s-a deschis în 2013, după o investiție de 27 milioane de euro a omului de afaceri Dănuț Prisecariu. Centrul comercial din Botoșani are o suprafață închiriabilă de 15.000 mp, iar printre chiriași se numără H&M, Dovani, Cocodrilo, Kenvelo, Alexandria, Cine Globe, Beauty Mania, Noriel, Mischa Kids, Spartan, Pepco, Kik, Dabo Doner.