Prima pagină » Fost președinte al CJ: ”Licitația pentru drumul strategic trebuie reluată. E un dezastru”
Administrație Știri locale

Fost președinte al CJ: ”Licitația pentru drumul strategic trebuie reluată. E un dezastru”




Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani, a declarat că soarta proiectului de modernizare a celor peste 100 km din drumul județean strategic de pe partea de Est a județului este departe de a ajunge la un final fericit. 

Prezent într-o emisiune la Tele M, Florin Țurcanu a declarat că a primit informații că licitația se va relua de la ZERO, după patru ani de gafe ale Consiliului Județean.  

”Din informațiile mele, licitația pentru drumul strategic trebuie reluată. E un dezastru! Comisia (n.r. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a decis să fie reluată procedura, dar nu știu din ce motiv. Dacă se reia procedura, cu toate termenele riscăm să pierdem finanțarea europeană. Eu dacă mai rămâneam până în 2016 scoteam la licitație și era și adjudecată lucrarea. Dacă mă lasă să lucrez voluntar la CJ și să monitorizez acest proiect vă garantez că îl finalizez într-un an de zile. Dar noi așteptăm cu toții de peste patru ani să înceapă lucrările”, a declarat Florin Țurcanu.

 Fosta administrație de până în 2016 a lăsat acest proiect în ideea că va fi scos la licitație pe 5 tronsoane pentru a se putea lucra ușor, dar administrația din perioada 2016-2020 a decis să îl scoată la licitație într-un singur tronson fără să reactualizeze prețurile. Nu s-a prezentat nimeni la licitațiile CJ-ului la un singur tronson și fără prețuri reactualizate, iar instituția s-a mișcat extrem de greoi și abia în 2020 a scos la licitație pe trei tronsoane de această dată și cu prețurile aduse la zi. 

Ultima licitație a fost câștigată de o companie locală, dar au fost depuse contestații din partea altor asocieri de firme care au participat la licitație. 

Încă nu este un răspuns oficial din partea CJ Botoșani cu privire la informațiile expuse în spațiul public de Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE, al cărui partid face parte din actuala coaliție care deține puterea în CJ.