Prima pagină » DOCUMENT Gheorghiu modifică TOTAL politica de impozite locale la Bucecea. Scutiri de 100% cetățenilor și 90% firmelor pentru penalități și majorări
Administrație Economic Știri locale

DOCUMENT Gheorghiu modifică TOTAL politica de impozite locale la Bucecea. Scutiri de 100% cetățenilor și 90% firmelor pentru penalități și majorări




 

Primul an fiscal cu Angel Gheorghiu primar al orașului Bucecea aduce și primele modificări semnificative pe plan local.

Singurul oraș din județ cu un proiect palpabil pentru construcția unui parc industrial va avea și cele mai mari scutiri de la plata penalităților și majorărilor la taxele locale neachitate, atât pentru persoane fizice, cât și juridice.

Gheorghiu vizează astfel un nivel bun al încasărilor taxelor locale fără a pune presiune pe cetățeni și pe firme, ba chiar oferind ocazia, într-un an care se anunță greu din punct de vedere financiar, să se facă economii care ar putea genera investiții și creșterea consumului.

Potrivit primarului orașului Bucecea, este pentru prima dată când nivelul scutirilor penalităților se situează între 90 și 100%.

 

 

”În ultima ședința de Consiliu local din data de 29 ianuarie 2021 în calitate de inițiator, am propus și a fost adoptată Hotărârea de Consiliu local nr. 4 prin care a fost aprobată procedura de acordare a înlesnirii la plata sub forma unor scutiri din majorarile de întârziere aferente obligațiilor fiscale restante datorate bugetului local al orașului Bucecea de către persoanele fizice și juridice. Astfel persoanele fizice care au datorii la bugetul local la data de 31.12.2020, beneficiază de o scutire de 100% a penalitalităților și majorărilor condiția fiind ca acestea să fie achitate integral, dar penalitățile să nu depașească pragul de 5.000 lei. Pentru persoanele juridice scutirea este de 90% în aceleași condiții iar pragul este de 10.000 lei. Aceste scutiri se refera la impozite și la taxa de salubrizare și nu includ amenzile, fiind o premiera pentru orasul nostru acordarea la acest procent de reduceri”, a postat Angel Gheorghiu pe contul său de Facebook.