Prima pagină » Discuții în CL pentru regulamentul parcărilor. Consilierii USR au reușit să ducă dezbaterea și în online
Administrație Știri locale

Discuții în CL pentru regulamentul parcărilor. Consilierii USR au reușit să ducă dezbaterea și în online



 

Cei doi consilieri locali ai USR au reușit să genereze interes din partea botoșănenilor pentru noul regulament al parcărilor rezidențiale, proiect care va fi votat în ședința Consiliului Local de joi.

Astăzi, de la ora 11.00, are loc la Primarie o dezbatere legata de acest aspect, dar Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță au reușit să implice în discuții și botoșănenii cu conturi pe Facebook pentru a obține cât mai multe puncte de vedere.

Este pentru prima dată când consilierii locali urcă în online discuțiile reveritoare la proiectele dezbătute în ședința de plen astfel încât un număr cât mai mare de botoșăneni să își exprime punctul de vedere.

 

Potrivit informațiilor publicate pe grupul Consiliul Local Botoșani de către Raluca Curelariu, principalele modificari propuse:

 

 

 

• Pot participa la licitatie doar persoanele care locuiesc pe o raza de 60m fata de amplasamentul parcarii.

• Pot rezerva locuri de parcare si persoanele fizice ce detin autoturisme in leasing sau in baza unui contract de inchiriere/comodat

• Se poate inchiria la licitatie un singur loc/apartament, indiferent de numarul de familii ce locuiesc la adresa respectiva. Nu pot inchiria locuri de parcare persoanele ce detin garaj. Doar daca raman locuri libere dupa licitatie, se poate aloca al doilea loc de parcare/apartament

• Se atribuie locuri de prcare pentru autovehicule cu masa maxima autorizata de pana la 3.5t cu dimensiuni maxime de 5.2m lungime si 2m latime (fara oglinzi)

• Beneficiarii locurilor de parcare nu pot utiliza elemente de limitare sau restrictie a accesului in locul de parcare

• Blocarea rotilor masinilor ce ocupa abuziv locuri de parcare rezervate si ridicarea acestora daca intr-un interval de 3h nu este platita taxa de deblocare.

• Taxele de parcare stabilite prin licitatie se vor indexa anual

Punctele de mai sus reprezinta doar propunerile actuale, asa cum au fost ele formulate de catre compartimentele specializate din Primarie. Acestea pot suferi modificari in urma discutiilor de azi dar si a interventiei consilierilor locali in sedinta de joi. Forma finala a regulamentului va fi cunoscuta dupa votul din sedinta Consiliului Local.

 

SURSA: grupul de Facebook Consiliul Local Botoșani