Prima pagină » Sfaturi pentru întreținerea mobilei din living
Economic Știri locale

Sfaturi pentru întreținerea mobilei din living

Camera de zi una dintre cele mai frecventate camere dintr-o casă, iar în același timp este un spațiu destinat petrecerii timpului cu prietenii și/sau familia.

Livingul reprezintă un loc de relaxare după o zi lungă, prin urmare și obiectele din cadrul acestuia merită o atenție suplimentară.
În continuare v-am pregătit o listă de curățenie (checklist) cu sfaturi pentru a vă îngriji mobila în mod eficient și pentru a vă organiza.

Echipament necesar: cârpe/materiale din microfibră, mop pentru praf (de preferință cu mâner lung), curățător pentru sticlă/geam, spray destinat lemnului, pungi sau cutii, detergent delicat, aspirator pentru tapițerie/covor.

Pasul 1 – Adunarea lucrurilor
Camera de zi este o zonă pentru adunarea gunoiului și este important să mutați obiectele înapoi în camerele de proveniență. Luați în considerare investiția într-o unitate de rafturi cu uși (care va ascunde într-o clipă orice obiect nedorit), de exemplu comode. Cărțile, perdelele, elementele de natură tehnologică trebuie ridicate și îngrijite la rândul lor.

Pasul 2 – Curățarea prafului cu materiale din microfibră
Umeziți ușor o cârpă din microfibră pentru praf, iar dacă există un televizor în cameră, îngrijiți ecranul corect, puteți utiliza și șervețele destinate ecranelor. Îndepărtați plasa din cadrul ferestrelor, mobilierul și decorațiunile. Ridicați obiectele pentru a le șterge de praf, inclusiv lămpile. Spălați sau igienizați husele de pat/perne pentru a împrospăta aerul. Covoarele trebuie curățate o dată la două săptămâni (pentru a crea un spațiu igienic și sigur), într-un ciclu ușor în apă rece. Dacă este necesară o curățare ușoară, folosiți un produs destinat special tapițeriei. Testați mai întâi într-o zonă ascunsă, pentru a vă asigura de reacția la produs.

Pasul 3 – Aspirarea suprafețelor
Aspirați mobilierul și pernele folosind accesoriul de tapițerie al aspiratorului. Apoi aspirați spatele, părțile laterale și partea din față a canapelei și scaunelor, inclusiv în jurul bazei pereților deoarece praful se acumulează și în zonele greu accesibile. De asemenea, aspiratoarele cu filtrare pe bază de apă sunt o investiție pe termen lung deoarece filtrul reține cele mai mici particule de praf, dar și de mucegai ori polen.

Cum mențineți mobila de lemn din living
Consultați întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a vă trata mobila deoarece nu există o rețetă universal valabilă, aceasta poate varia în funcție de natura lemnului și de procesele utilizate pentru finisare;
Nu folosiți produse de curățat pentru uz casnic sau solvenți pe mobilierul din lemn, din cauza faptului că va deteriora finisajul. De asemenea, este deosebit de important să evitați produsele cu un conținut de silicon;
Expunerea la lumină puternică (naturală) va determina schimbarea culorii suprafețelor din lemn;
Mobilierul din lemn nu trebuie amplasat lângă surse de căldură, de exemplu calorifere sau radiatoare. Asigurați-vă că nu este permis accesul direct la articole fierbinți, cum ar fi vase de cuptor sau căni cu băuturi calde;
Utilizați întotdeauna covorașe și fețe de masă pentru a vă proteja mobilierul atunci când îl folosiți. Ceramica și tacâmurile vă pot zgâria și mângâia lemnul;
Aplicați tampoane de pâslă pe picioarele tuturor mobilelor din lemn pentru a vă proteja pardoseala;
Nu folosiți prosoape de hârtie deoarece acestea pot fi abrazive și astfel pot zgâria lemnul sau deteriora finisajul lăcuit. Ștergeți mobila și apoi curățați toate petele reziduale cu o cârpă umedă și o soluție ușoară de apă și săpun. După ce ați șters zona afectată, utilizați o altă cârpă curată și abia umezită pentru a clăti săpunul.

Natürlich vă oferă o gamă variată de mobilă destinată camerei principale din casă (living), ce cuprinde: seturi living, măsuțe de cafea, biblioteci, comode pentru TV și multe alte componente esențiale. În același timp, ne dorim să vă ajutăm să vă păstrați pentru cât mai mult timp mobila, astfel încât veți găsi la secțiunea corespunzătoarea descrierii fiecărui produs informații referitoare la îngrijirea acestuia.