Prima pagină » Cum aleg o masina de spalat rufe?
Știri locale

Cum aleg o masina de spalat rufe?

A young woman in a store chooses a washing machine.. The concept of shopping.
A young woman in a store chooses a washing machine.. The concept of shopping.

Alegerea unei masini de spalat pentru casa voastra poate parea o sarcina relativ usoara, in comparatie cu alte gadget-uri de prin casa, insa, cu toate acestea, odata cu evolutia modelelor de masini de spalat rufe, alegerea uneia a devenit din ce in ce mai dificila deoarece sunt foarte multe criterii si caracteristici la care ar trebui sa fiti atenti.

In ultimul timp piata masinilor de spalat a devenit din ce in ce mai diversificata, devenind extrem de greu sa alegi o masina de spalat rufe fara sfatul unor specialisti in domeniu.

Producatorii se straduiesc sa raspunda nevoilor consumatorilor si imbunatatesc constant modelele de masini de spalat. Apar noi moduri de spalare, se adauga functii precum: uscarea hainelor direct in masina, tratarea cu abur sau sterilizarea cu ioni de argint.

Fiecare cumparator poate alege exact stilul functional care i se potriveste mai bune, selectand cu grija caracteristicile de care are nevoie.

Pentru a alege cea mai buna masina de spalat rufe este indicat sa tineti seama de urmatoarele sfaturi prezentate mai jos.

Alegerea masinii de spalat in functie de amplasare

In primul rand trebuie sa va decideti asupra locului de instalare a masinii de spalat. Aceasta poate fi amplasata intr-o baie, bucatarie, hol, sau mai nou pe balcon.

O masina de spalat “independenta” poate fi amplasata cam peste tot, in schimb, pentru bucatarie este indicat sa cumparati o masina de spalat rufe incorporabila.

Alegerea masinii de spalat in functie de dimensiuni

Dupa ce ati stabilit locul pentru instalarea masinii de spalat, este necesar sa se masoare dimensiunile locului unde va fi montata, pentru a vedea daca incape acolo. Astfel, in functie de dimensiunile disponibile pe care le aveti in locul de montaj, veti alege si viitoarea masina de spalat:

  • standard;
  • slim.

Alegerea masinii de spalat in functie de sarcina maxima de spalare

Pentru fiecare model de masina de spalat, producatorii indica in specificatiile tehnice care este sarcina maxima de rufe pentru spalare. Aceasta caracteristica este determinata de greutatea rufelor ce vor fi spalate si variaza de la 3,5 kg pana la 10 kg, in functie de modelul si dimensiunea masinii de spalat.

Cand sunt incarcate complet, consumul de detergent, apa si electricitate va fi cel mai optim. Cu cat este mai mare incarcatura maxima de rufe, cu atat vor fi necesare mai putine incarcaturi pentru a spala un anumit numar de articole si cu atat va costa mai putin pe 1 kg de rufe spalate.

Alegerea masinii de spalat in functie de viteza maxima de rotatie

La masinile de spalat mai performante, viteza maxima de centrifugare poate atinge 2000 de rotatii pe minut, iar la restul viteza variaza intre 800 si 1200 rpm, viteze suficiente pentru a beneficia de un spalat calitativ.

Unele haine, rufe si tesaturi necesita o anumita viteza de rotatie in procesul de spalare pentru a nu se deteriora ori increti. De aceea este bine sa achizitionati o masina de spalat cu cat mai multe trepte de reglare a vitezei de centrifugare.

Alegerea masinii de spalat in functie de modul de incarcare

Conform modului de incarcare a rufelor in masina de spalat, se disting modele cu incarcare verticala si cu incarcare frontala.

Masinile de spalat cu incarcare frontala sunt cele mai frecvent intalnite. Acest model este ideal mai ales cand este instalat in bucatarie, deoarece nu deranjeaza partea de deasupra a blatului.

Masinile de spalat cu incarcare verticala, se folosesc mai rar, fiind considerate de unii ca si demodate, insa au si ele avantajele lor. In primul rand, accesul la haine este unul mult mai usor, nemaifiind nevoie sa va aplecati. In al doilea rand, la masinile de acest tip, puteti adauga rufe in timpul procesului de spalare, sau, daca este necesar, puteti scoate unele haine de alta culoare pe care le-ati pus din greseala. Acest lucru reduce consumul de apa si detergent.

Concluzie

A face alegerea corecta nu este deloc dificil daca sunteti atenti la detalii. Atunci cand alegeti cea mai buna masina de spalat, trebuie sa va concentrati in principal pe parametri precum dimensiunile, sarcina de incarcare, modurile de spalare, viteza de rotatie si chiar si clasa de consum de energie.

Iar daca vreti sa intrati mai in amanunt nu este rau sa acordati atentie chiar si materialului din care este realizat tamburul, numarul de programe de spalare, parametri de siguranta, prezenta unui temporizator de pornire si alte functii care v-ar putea ajuta pe viitor.