Prima pagină » Campania de Crăciun a Primăriei Municipiului Dorohoi: Crăciunul din suflet dă atmosfera de sărbătoare
Administrație Știri locale

Campania de Crăciun a Primăriei Municipiului Dorohoi: Crăciunul din suflet dă atmosfera de sărbătoare

Ne aflăm în acea perioadă de an când ne putem urma propriile impulsuri, când ne putem exprima sentimentele fără rețineri. Crăciunul ne oferă șansa de a fi noi înșine!

Primăria municipiului Dorohoi, prin Casa Municipală de Cultură, Cinematograf Melodia și Centru Național de Informare și Promovare Turistică a pornit campania ”Crăciunul din suflet dă atmosfera de sărbătoare” prin care ne dorim să fim mai aproape unii de alții, să ne reconectăm unii cu ceilalți. Moș Crăciun își face simțită prezența în municipiul Dorohoi aducând dulciuri și alte surprize pentru toți dorohoienii. 

Ca în fiecare an, Primăria Dorohoi, prin domnul primar ing. Dorin Alexandrescu, alături de câțiva sponsori oferă 2000 de pachete-cadou copiilor din învățământul preșcolar și ciclul primar ai școlilor și grădinițelor din Dorohoi. Deși este un an dificil, din cauza situației pandemice, acest lucru nu l-a împiedicat pe Moș Crăciun  să aducă bucurii și zâmbete copiilor dorohoieni, prin mesagerii săi: educatorii și învățătorii instituțiilor școlare din municipiu. 

De asemenea, campania de Crăciun continuă și la cinematograf Melodia. În perioada 26-30 decembrie 2020 cinematograful vine cu o surpriză din partea lui Moș Crăciun: filme de sărbători care ne oferă oportunitatea să ne reconectăm unii cu ceilalți și să trăim spiritul Crăciunului împreună. Intrarea la film este liberă pentru toți cinefilii, însă din cauza situației pandemice vor fi disponibile maxim 100 de locuri per proiecție. Intrarea la film se va face cu 30 de minute înainte de începerea filmului. Filmele care vor rula sunt: ”Elliot o poveste de Crăciun”, ”Last Christmas” și ”Gemini Man”.

Cinematograful Melodia a luat măsurile necesare prevenirii virusului COVID-19. Proiecțiile de film vin la pachet cu un set de reguli. În acest context rugăm spectatorii să respecte toate normele impuse! Accesul în incinta cinematografului se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5 m, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie. Publicul este încurajat să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectantul avizat, care va fi pus la dispoziție la intrarea în incinta cinematografului, dar și la intrarea în sală. Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstratea locului individual în sală și a purtării măștii de protecție pe tot parcursul proiecției. Intrarea și ieșirea din locație se va efectua gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație. Vă informăm că sala de cinema nu poate fi ocupată mai mult de 50% din capacitatea sa ( maxim 100 de persoane). Programul de sărbători  îl regăsiți pe pagina noastră de facebook și presa în locală. 

Luminiţele colorate, decoraţiunile, colindele nu vor lipsi anul acesta de pe pe pietonalul Grigore Ghica, iar  părinții sunt așteptați cu cei mici pentru a se bucura de un patinoar de poveste în aer liber. Intrarea va fi liberă în perioada 23 decembrie – 31 decembrie 2020 și 2 ianuarie- 6 ianuarie 2021 pentru copiii grădinițelor și școlilor din municipiul Dorohoi. 

Crăciunul 2020 este altfel față de anii trecuți, simțim poate mai acut nevoia de a păstra în suflet magia sărbătorilor: puterea optimismului, liniștea familiei, bucuria de a retrăi, an de an, nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Astfel, prin puterea dăruinței se creionează un pod: Crăciunul de astăzi creează momente fericite pentru mâine și retrăirea celor de ieri.