Prima pagină » VIDEO Primarii cu procente multe îl sprijină pe Soptică. ”Nu este singurul vinovat, ci și ceilalți de sub el și cei care l-au sabotat să poată fi dat jos”
Politică

VIDEO Primarii cu procente multe îl sprijină pe Soptică. ”Nu este singurul vinovat, ci și ceilalți de sub el și cei care l-au sabotat să poată fi dat jos”

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani



 


Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

Deși au apărut pe Facebook cereri din partea unor membri liberali pentru o demisie a lui Costel Șoptică din funcția de președinte al PNL Botoșani, încep să apară și susținătorii acestuia din rândul primarilor cu multe procente de alegători în spate, inclusiv la ultimele alegeri parlamentare. 

Unul dintre aceștia este Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, unul dintre cei mai vechi edili liberali din județ și care are printre cele mai bune rezultate la votul politic. 

Acesta este de părere că Șoptică nu trebuie să demisioneze din funcția de președinte pentru că nu este singurul vinovat și pentru că în PNL au fost și sabotori care au făcut tot posibilul pentru a se ajunge la pierderea alegerilor astfel încât să se poate cere demisia actualului lider. 



 


”Nu pentru că la ora actuală nu există în PNL Botoșani o altă persoană care să preia frâiele partidului, cinstit vă spun. Indiferent ce vor tinerii, Costel Șoptică nu este singurul vinovat, ci și ceilalți de sub el și cei care l-au sabotat ca să poată să fie dat jos. Sunt omul care a spus lucrurilor pe nume, am fost cel care i-a spus lui Costel Șoptică și a fost și expulzat din PNL anul trecut, în vară. La ora actuală, dacă PNL Botoșani vrea să mai existe cât de cât ca o filiala rezonabilă ca rezultate politice, Costel Șoptică trebuie să continue până se va găsi o persoană capabilă”, a declarat Costel Romanescu

 

Întrebat dacă PNL Botoșani nu ar putea fi condus de Cătălin Flutur sau Cristian Achiței, Romanescu a dat un răspuns cel puțin interesant, lăsând să se înțeleagă faptul că Șoptică ar fi putut să scape, din punct de vedere politic, de cei doi dar nu a făcut asta. Mai mult chiar, Romanescu acuză vechea conducere PDL că a venit în PNL țintită să acapareze partidul.

 




”Nu! Nu pentru că Costel Șoptică mai știe și de alții, nu numai de el singur. O mare vină pe care o are este că a fost prea bun. Trebuia să fie radical, câteodată, cu membrii de partid, ca șef trebuie să fii radical și să tai cu barda nu doar să faci să mulțumești. Niciodată nu ai să mulțumești pe toată lumea, ca și un primar în administrație nu poate mulțumi pe toți cetățenii, așa și Costel Șoptică… prea intra în voie la toți peneliștii din Botoșani. Nu văd la ora actuală o persoană mai capabilă să preia funcția. 

Noi, vechiul PNL, i-am primit cu brațele deschise, pe când ceilalți au intrat cu pumnalele pregătită oricând să ne preia partidul. Nu văd cine ar putea prelua partidul. Nici Cristian Achiței, nici Cătălin Flutur nu pot fi președintele filialei PNL. Așa… printr-o organizație, da”, a completat Costel Romanescu.