Prima pagină » 104 tablete performante au ajuns astăzi la Liceul Tehnologic Bucecea
Administrație Știri locale

104 tablete performante au ajuns astăzi la Liceul Tehnologic Bucecea




Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, a anunțat că astazi Liceul Tehnologic Bucecea a primit 104 tablete in valoare de 105.000 lei, produse achizitionate de catre Primaria Orasului Bucecea, urmare a fundamentarii depuse de catre conducerea liceului. 

Tabletele vor fi distribuite in perioada imediat urmatoare, dupa perfectarea documentelor de predare primire catre elevi. 

Aceasta actiune s-a tegiversat motivat de faptul ca s-au cautat solutii pentru achizitia de abonamente pentru aceste tablete, care sa fie furnizate in timp util, dar si sa corespunda cerintelor tehnice minimale prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 144/2020, astfel incat suma alocata sa poata fi recuperata din fondurile europene.

Aceste tablete sunt distribuite cu prioritate in prima etapa elevilor din anii terminali. 

”Mentionam ca Primaria Orasului Bucecea a demarat procedurile de achizitie prin fonduri europene prin Axa Prioritara Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva, Imbunatatirea continutului digital si a infrastructurii TIC sisteme informatice in domeniul educatiei, Cod proiect depus 145413, pentru un intreg pachet de materiale didactice, respectiv tablete (tablete plus SIM plus abonamdent 24 luni internet gratuit – 673 bucati, Laptopuri 65 buc, Sistem Desktop 34, camere web 34, camera web videoconferinta 34 buc, proiectoare, ecrane de protectie, table interactive, routere wirless, sisteme management interactive 16152 buc), atat pentru toti elevii, cat si pentru cadrele didactice. Desi Guvernul, prin Ministrul Educatiei a afirmat ca se va ocupa de achizitia in sistem centralizat pentru toti elevii din Romania de tablete (considerate in aceste conditii materiale didactice), intr-un final presiunea a ajuns pe bugetele locale ale primariilor. Speram sa fie aprobat acest proiect depus spre finantare, astfel incat toti elevii sa beneficieze in cel mai scurt timp de tablete, iar Liceul Tehnologic Bucecea sa beneficieze de toate dotarile cuprinse in solicitare. Valoarea solicitarii depuse este de 2.330.000 lei ( aproximativ 500.000 euro)”, a declarat primarul Angel Gheorghiu.