Prima pagină » Casa Pâinii investește 3 milioane euro în construirea unei fabrici pe terenul fostei fabrici de zahăr din Bucecea 
Economic

Casa Pâinii investește 3 milioane euro în construirea unei fabrici pe terenul fostei fabrici de zahăr din Bucecea 




Omul de afaceri Florian Moruzi a semnat astăzi contractul de concesiune a unui teren de la fosta fabrică de zahăr de la Bucecea, acolo unde va investi din fonduri europene și surse proprii peste 3 milioane de euro în construirea unei fabrici și a celui mai mare depozit de frig din județ. 

Casa Pâinii, compania condusă de Florian Moruzi, a concesionat 8.000 metri pătrați de la Consiliul Local Bucecea, proprietarul terenului fostei fabrici de zahăr. 

Prin acest contract, Primăria Bucecea va demara și procedurile pentru constituirea parcului industrial pe care îl va amenaja în locul fostei fabrici de zahăr. 



 


”O veste bună pentru buceceni.

Astăzi au fost făcuți primii pași în vederea redării în circuitul economic al platformei fostei fabrici de zahăr. Mai exact astăzi a fost emis Certificatul de urbanism și semnat Contractul de concesiune cu un antreprenor de calibru în persoana domnului Moruzi Ciprian Florian, reprezentant al SC Casa Pâinii SRL, pentru suprafața de 8.000 mp în vederea realizării următoarelor investiții cu fonduri europene: Construirea unei fabrici de patiserie și cofetărie congelată, Construirea unui depozit de produse congelate, Relocarea unei fabrici de panificație. Investițiile depășesc 3,000,000 euro și vor genera peste 50 de locuri de muncă. Mulțumesc consilierilor locali PSD și ALDE care au participat la ședința de aprobare a concesiunii, și care au votat în unanimitate înțelegând necesitatea și importanța unor astfel de proiecte care aduc plus valoare comunității noastre”, a declarat Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea. 

Revitalizarea economică a orașului prin transformarea fostei platforme de la fabrica de zahăr într-un parc industrial a fost o promisiune electorală a lui Angel Gheorghiu și acesta a făcut tot ce a ținut de el pentru a facilita venirea companiei Casa Pâinii acolo pentru a investi proiectul de 3 milioane de euro. 

Firma lui Florian Moruzi, care este cel mai mare producător de panificație-patiserie-cofetărie din județ, deține brandurile Casa Pâinii și Casa Dulce.