Prima pagină » Huncă vrea ca toți liderii politici locali să ceară bani de la Guvern pentru finalizarea URGENTĂ a noului spital din Botoșani
Administrație Politică Știri locale

Huncă vrea ca toți liderii politici locali să ceară bani de la Guvern pentru finalizarea URGENTĂ a noului spital din Botoșani

Deputatul Mihaela Huncă a cerut tuturor liderilor politici de la nivelul județului Botoșani să facă toate demersurile posibile pentru ca Guvernul să aloce fondurile necesare finalizării de URGENȚĂ a lucrărilor la noul spital construit în municipiul Botoșani pentru a putea face față pandemiei de Coronavirus. 

 

”Dacă tot se deschide fondul de rezervă haideți să ne unim forțele și să aducem la botoșani acei bani care am înțeles că nu sunt foarte mulți pentru a finaliza spitalul de boli paliative. Nu fac un demers personal sau doar al partidului Pro România, trebuie să fie un demers al comunității din Botoșani. 

În regim de urgență se pot găsi soluții. 

Eu lansez acum o provocare, toți oamenii politici care vor să vină alături și să facem acest demers ca să putem aduce finanțare din fondul de rezervă pentru că este o situație de urgență finalizarea acestui spital”, a declarat Mihaela Huncă. 

 

Aceasta a precizat că va avea o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Botoșani pentru a afla cu exactitate sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor la primul spital construit în municipiu după Revoluție astfel încât solicitările către Guvern să fie concrete. 

 

Lucrările la noul spital din Botoșani au început în noiembrie 2017 iar Primăria Botoșani, deși este o hotărâre de Consiliu Local încă din 2015, nu a reușit să finalizeze racordurile la utilități. Momentan se lucrează doar la racordarea la energia electrică, în timp ce pentru apă, canalizare și gaz totul este abia la faza de proiectare. 

Compania Națională de Investiții, cea care construiește spitalul de la Botoșani, a transmis o adresă autorităților locale în această săptămână în care anunța că nu se poate face recepția lucrărilor și nici probele instalațiilor din spital tocmai din cauza lipsei racordurilor la utilități. Mai mult, CNI acuză municipalitatea botoșăneană că nu a construit și nici măcar nu a făcut demersurile necesare pentru a construi legătura dintre spitalul nou și Spitalul de Recuperare pentru fluxul alimentar.

Realizat la comanda Partidului PRO România Botoșani  de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 11200008