Prima pagină » Lucian Trufin: “Pentru liberali, închiderea piețelor e fakenews, iar deschiderea lor, cinism.”
Politică

Lucian Trufin: “Pentru liberali, închiderea piețelor e fakenews, iar deschiderea lor, cinism.”

senator Lucian Trufin
senatorul Lucian Trufin

Guvernul liberal împreună cu reprezentantul său din Botoșani, prefectul Nechifor, l-au luat pe NU în brațe când vine vorba de găsirea soluțiilor pentru menținerea funcționării piețelor agroalimentare din spații închise.

”Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a venit cu soluții pentru menținerea activității în piața centrală și societatea Urban Serv a fost amendată. De 2 zile fermierii își caută dreptatea și sprijinul, ba la prefectură, ba la primărie. În loc să-și vândă marfa sunt puși pe drumuri, iar botoșănenii sunt trimiși la supermarketuri. Mai mult, ca să închidem odată subiectul cu închiderea piețelor agroalimentare de către liberali, ieri s-a votat un amendament în Camera Deputaților prin care noi, social–democrații am interzis închiderea piețelor agroalimentare în perioada stării de alertă”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

 

Este greu de înțeles de ce liberalii sunt atât de porniți împotriva micilor fermieri și a activității din piețele agroalimentare, în condițiile în care nu există nici o dovadă că ar fi existat sau există vreun focar de infecție cu Covid – 19 în astfel de spații.

”Iohannis zice că nu promulgă legea votată ieri în Parlament, referitoare la menținerea activității din piețele agroalimentare pe perioada stării de alertă. Orban o ține langa cu piața Obor care apropo – rămâne deschisă pentru că primarul e de dreapta și a găsit înțelegere la prefectul de București, Berbeceanu. Turcan tună și fulgeră și zice că piața agroalimentară e furnizoare de cinism. Iar singurul liberal din Camera Deputaților din Botoșani, când ar fi putut și el să arate că îi pasă de fermieri, a dat cu abținere la vot – Stimate domn Achiței, abținerea echivalează cu
vot împotrivă.”

 

Acesta a mai arătat că incompetența Guvernului Orban este mai periculoasă decâtnoul coronavirus.

„Incompetența acestui guvern nu ne amenință doar sănătatea, prin proasta gestionare a pandemiei, dar distruge și economia, agricultura și locurile de muncă ale cetățenilor. Chiar dacă au pus alegerile în vârf de pandemie ca să-i intimideze pe oameni să nu vină la vot, eu le spun că e mai puțin periculos să vii să votezi schimbare, decât să stai acasă și să lași Guvernul Orban încă 4 ani la guvernare. Pe 6 decembrie botoșănenii au șansa de a le arăta actualilor guvernanți ce merită și anume să fie trimiși acasă! Atitudinea liberalilor față de micii fermieri nu poate fi tolerată și își vor primi RĂSPLATA la vot”, a mai completat senatorul Lucian Trufin.