Prima pagină » Vrea să atragă câteva sute de milioane de euro în Botoșani și localitățile vecine din Suceava și Iași după un model deja implementat: ”Avem treabă!”
Administrație Economic Știri locale

Vrea să atragă câteva sute de milioane de euro în Botoșani și localitățile vecine din Suceava și Iași după un model deja implementat: ”Avem treabă!”




În România până acum un singur județ a avut implementat mecanismul european Investiții Teritoriale Integrate (ITI) prin care s-au alocat fonduri europene pentru recuperarea decalajelor de dezvoltare. 

Un senator din Botoșani a făcut toate demersurile necesare, atât pe plan local, regional, cât și național, pentru ca și județul geniilor Eminescu și Enescu să beneficieze de fondurile europene pe care Uniunea Europeană le acordă prin intermediul ITI. 

După ce la nivel local au fost convinși toți primarii din județul Botoșani, dar și toți primarii din toate localitățile din Suceava și Iași care se învecinează cu Botoșani, indiferent de partidul din care fac parte, la nivel național Ministerul Fondurilor Europene în 2019 și-a dat acordul pentru ITI ”Țara de Sus”, iar la finalul lui 2020 actualul Guvern are va dat ultimele hotărâri pentru a da undă verde sutelor de milioane de euro pentru dezvoltarea județului Botoșani și a tuturor localităților din Iași și Botoșani vecine cu Botoșani. 



 

 


Senatorul Lucian Trufin este cel care a demarat proiectul ITI ”Țara de Sus”, iar acum candidează pentru un nou mandat de parlamentar ales al județului Botoșani. 

 

”AVEM TREABĂ!

Pentru mine și colegii mei din PSD BOTOȘANI este un privilegiu să fim desemnați pentru a reprezenta interesele botoșănenilor în PARLAMENTUL  ROMÂNIEI.

Încrederea acordată formațiunii noastre la alegerile locale ne responsabilizează și mai mult și ne obligă să continuăm să milităm cu aceeași îndârjire pentru dezvoltarea județului nostru.

Venim cu un suflu nou, dar vom rămâne aceeași voce puternică, unită și pregătită să facă față viitoarelor provocări legislative. Asteptarile sunt mari si le vom confirma cu aceasta echipa puternica!

Am cateva prioritati:

Mecanismul ITI – trebuie castigat si implementat pentru arealul judetului Botosani! Fara bani europeni e foarte greu sa ne dezvoltam!

Sprijinirea autoritatilor judetene si locale in a fi informate si sprijinite in demersurile de accesare a fondurilor guvernamentale si europene!

 informarea si sprijinirea fermierilor din judetul nostru! In Parlament, asa cum am facut-o si pana acum m-am lupta pentru eliminarea birocratiei excesive in accesarea fondurilor pentru agricultură si dezvoltare rurală!”, a declarat Lucian Trufin.