Prima pagină » Pește din Delta Dunării „importat” de o exploatație piscicolă din Botoșani. ”Vom popula doar cu pește de cea mai bună calitate”
Agricultură Economic Știri locale

Pește din Delta Dunării „importat” de o exploatație piscicolă din Botoșani. ”Vom popula doar cu pește de cea mai bună calitate”

MINOLTA DIGITAL CAMERA



Una dintre exploatațiile piscicole din județul Botoșani va fi ”dotată” cu pește ”importat” din Delta Dunării. 

Proprietara exploatației piscole vrea să îmbogățească varietățile de pește crescut în bălțile județului cu pește care se găsește în zona Deltei dunării. 

Este vorba despre compania Năvodul Star, care deține iazul de la Drăgușeni, dar și alte luciuri de apă din județ. 

Avocata Doina Berescu, cea care are în proprietate compania Năvodul Star, a declarat că va aduce doar pește de o calitate superioară. 


”Avem o colaborare cu cineva din Delta Dunării și vom aduce pentru exploatația noastră piscicolă din Botoșani pește din Deltă și vom alege doar pește de o calitate superioară pentru a îmbogăți oferta pe care o avem pentru botoșăneni”, a declarat Doina Berescu. 

În această toamnă ar putea fi făcut ”importul” de pește din Delta Dunării pentru exploatațiile piscicole ale Năvodul Star. 

Peștele crescut în iazul Drăgușeni este unul hrănit bio și poate fi cumpărat din magazinul propriu al companiei, din Piața Centrală, chiar lângă Hala de pește. 

Totodată, firma Năvodul Star este prima care a reluat producerea de zacuscă de crap și pastă tartinabilă din novac de Drăgușeni, ambele produse după rețete tradiționale din acea zonă. 

Produsele sunt fără conservanți și aditivi, după rețete tradiționale, iar peștele din iazul nostru de la Drăgușeni este hrănit cu furaje naturale.  

În ultimele luni, consumul de pește în județul Botoșani a scăzut, potrivit datelor furnizate de proprietarul iazului Drăgușeni.