Prima pagină » După ce a candidat independent la Primărie, Silegeanu s-a înscris în Pro România pentru a candida la Parlamentare
Politică

După ce a candidat independent la Primărie, Silegeanu s-a înscris în Pro România pentru a candida la Parlamentare



 

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, cel care a obținut ca și candidat independent la Primăria municipiului Botoșani mai multe voturi decât multe partide, a renunțat la statutul de independent și s-a înscris în Pro România, partidul condus de Mihaela Huncă. 

 

Pro România este partidul cu care PSD va face majoritatea politică în Consiliul Local și căruia îi va reveni una dintre funcțiile de viceprimar. 

 

Dar de ce a ales Silegeanu să se înregimenteze politic și de ce Pro România? 

 

 

loading…

 

”Pentru ca este un partid de centru, pentru că Pro susține competentă echilibru și profesionalismul. Este un partid în care se iau decizii împreună. După alegerile locale ca și independent simt nevoie să particip la alegerile parlamentare însă cu un partid în spate pentru că singur este foarte greu și chiar imposibil. Cu multă muncă, cred că voi reuși să obțin un post de deputat sau senator”, a declarat Cătălin Silegeanu.

 

După alegerile locale din 27 septembrie, câștigate în municipiul și județul Botoșani de Cosmin Andrei, Doina Federovici și PSD, s-au produs mai multe schimbări politice. 

În primul rând, PSD a anunțat că va face majoritatea în Consiliul Județean cu ALDE, iar în Consiliul Local al municipiului Botoșani cu Pro România. Dar cele două partide au anunțat la nivel național că vor fuziona, astfel că PSD va forma alianțe cu noul partid atât la CJ, cât și la municipiu. 

Asta înseamnă că negocierile s-au purtat între Doina Federovici de la PSD, Mihaela Huncă de la Pro România și Roxana Țurcanu de la ALDE.