Prima pagină » Criză de sânge în spitalele din Botoșani. George Popescu a lăsat campania pentru a dona sânge. Mergeți și donați!
Știri locale

Criză de sânge în spitalele din Botoșani. George Popescu a lăsat campania pentru a dona sânge. Mergeți și donați!

 

Sistemul sanitar botoșănean, dar nu numai el, se confruntă cu o criză a sângelui și doar noi, cu toții putem să acoperim acest deficit. Aici nu mai contează câți bani ai, câte diplome, câte mașini ai ori profesia. Aici contează doar să fii OM și să donezi sânge pentru alți oameni aflați în stare critică pe patul de spital. 

Deși locuim în județul care a dat țării cele mai mari genii, nu reușim să pricepem că doar noi, fiecare în parte, putem să salvăm alte vieți și nu putem să așteptăm de la ”sistem”, de la politicieni, de la Uniunea Europeană sau de la NASA să vină să ne salveze vecinii, rudele aflate în spital. 

Unul dintre cei care donează regulat sânge este tânărul George Popescu. Perioada în care putea să doneze a coincis cu campania electorală pentru alegerile locale, unde Popescu este candidat la funcția de primar al comunei Sulița, una dintre comunitățile conduse de același primar de peste 20 de ani.

Dacă toți candidații a căror stare de sănătate ar fi permis ar fi donat sânge în această perioadă, sistemul sanitar botoșănean ar fi fost ceva mai bine și, cei care vor să ocupe funcții în administrație, ar fi arătat cu adevărat că le pasă de cei de lângă ei pentru că poți să donezi sânge fără să ai nevoie de studiu de fezabilitate, de diriginte de șantier, de autorizație de donare, de fonduri guvernamentale sau europene, studiu de oportunitate și licitație fără contestații. 

”Vă rog să nu percepeți această postare ca pe un alt mesaj politic. Donarea de sânge este unul dintre acele momente în care trebuie să lăsăm politica la o parte și să ne amintim că suntem în primul rând OAMENI.

De cele mai multe ori, ne decidem să donăm atunci când cineva drag are nevoie, însă cred că ar trebui să facem asta regulat. De doi ani, odată la cinci luni donez, iar de fiecare dată asistentele îmi spun câtă nevoie este de sânge în spitalele românești.

Sunt conștient că o parte dintre cei care citesc vor râde și vor spune că prea se sincronizează donarea de sânge cu campania electorală. Dumnezeu ne-a lăsat libertatea de a alege ce credem, de aceea nu îmi propun să vă conving de cât de „nepolitic” este mesajul, ci să vă conving să donați. Singurul motiv pentru care am decis să scriu acum este pentru că ieri se împlineau cinci luni de la ultima donație, așa că am fost din nou la centru, unde numărul mic de donatori m-a întristat.

Haideți să fim oameni nu doar cu cei dragi, ci să donăm regulat, să fim astfel SCHIMBAREA despre care tot vorbim în ultima vreme”, a spus George Popescu.

Realizat de Caliniuc Media SRL Botoșani, la comanda PMP Botoșani, Cod mandatar financiar: 21200020