Prima pagină » Teste Covid pentru cadrele didactice din Botoșani. Primăria a alocat câte 50.000 lei fiecărui centru școlar financiar pentru testarea Coronavirus
Administrație Știri locale

Teste Covid pentru cadrele didactice din Botoșani. Primăria a alocat câte 50.000 lei fiecărui centru școlar financiar pentru testarea Coronavirus



Municipalitatea botoșăneană a alocat fonduri pentru a fi făcute testele Coronavirus cadrelor didactice din unitățile de învățământ. 

Primarul Cătălin Flutur a declarat că fiecare unitate școlar care este centru financiar a primit câte 50.000 lei pentru a face teste Covid personalului didactic și nedidactic. 

Fiecare director de școală va decide când începe testarea, la recomandarea DSP Botoșani.




”Am alocat câte 50.000 lei suplimentar pe lângă toți banii alocați începutului de an școlar, pe lângă măștile acordate de noi școlilor, pentru a se face teste Covid cadrelor didactice. Fiecare școală centru financiar a primit acești bani și testele vor fi făcute, la recomandarea DSP, începând cu a doua săptămână de școală”, a declarat primarul Cătălin Flutur

Directorul Direcției de Sănătate Publică, Delia Monica Adăscăliței, a declarat că a recomandat directorilor de școli să înceapă testarea personalului abia din a doua săptămână de școală pentru ca banii alocați în acest sens să fie cheltuiți într-un mod eficient. 

”Noi am recomandat ca testarea cadrelor didactice să fie făcută din a doua săptămână de școală pentru că până atunci trece și perioada de incubație a virusului în cazul unei persoane cu Coronavirus pe care dacă o testăm acum e foarte posibil ca rezultatul să fie negativ”, a declarat Delia Monica Adăscăliței.  

Aceasta le-a reamintit cadrelor didactice, elevilor și părinților să folosească măștile de protecție, dezinfectanții și să aibă o alimentație cât mai corectă și sănătoasă.