Prima pagină » Mihaela Huncă: 278 de clădiri din 231 de unități de învățământ, fără autorizație de funcționare. Vrea să ia banii de la festivaluri să facă wc-uri la școli. Primarii din acele comune ”nu mai au dreptul să candideze”
Politică

Mihaela Huncă: 278 de clădiri din 231 de unități de învățământ, fără autorizație de funcționare. Vrea să ia banii de la festivaluri să facă wc-uri la școli. Primarii din acele comune ”nu mai au dreptul să candideze”

Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, profesorul Mihaela Huncă, fost inspector școlar general, a declarat că județul se confruntă cu o situație dramatică pentru elevi și rușinoasă la nivel național. 

Aceasta a prezentat o statistică actualizată a numărului unităților de învățământ din întreg județul Botoșani care nu au autorizație sanitară de funcționare. 

Huncă este de părere că una dintre soluții ar fi ca banii cheltuiți de primării pentru festivaluri și bâlciuri să fie direcționați către investițiile în școli. 

”Vom face parteneriat cu UAT-urile pentru a nu mai fi acea problemă de existență a unor școli fără autorizație de funcționare. Într-o familie grija cea mai mare este către copii, către educația copilului, să nu-i lipsească cele necesare, cei mai mulți bani se duc pentru îngrijirea copiilor. La nivelul multor primării nu se întâmplă același lucru. Cum vă explicați dumneavoastră că există 278 de unități de învățământ fără autorizație sanitară de funcționare. Eu consider că aleșii locali care timp de patru ani nu au fost în stare să asigure condiții normale pentru desfășurarea activității instructiv educative a copiilor din comunitatea lor nu mai au dreptul să candideze, să vină în fața alegătorilor. Sunt copiii lor, din comunitatea lor! Acum este pandemie, dar până mai anul trecut eram inundați de foarte multe bâlciuri, bani plecați de la consiliile locale către aceste bâlciuri. Ori, dacă aveți curiozitate și adunați toate aceste resurse financiare care au fost cheltuite, atunci sigur că toate unitățile de învățământ ar fi avut autorizație sanitară de funcționare. E o problemă la care eu alături de echipa pro România pentru că trebuie să închidem acest subiect. Nu este un moft, o realitate și o necesitate urgentă”, a declarat deputatul Mihaela Huncă, candidatul Pro România Botoșani la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. 

Huncă propune un parteneriat între Consiliul Județean și primăriile din județ unde nu s-a rezolvat problema autorizației sanitare a grădinițelor și școlilor, astfel încât ambele părți să contribuie financiar pentru a închide acest capitol rușinos al județului. 

Comandat de: PRO ROMÂNIA – Botoșani, Realizat de: PRO ROMÂNIA – Botoșani, Cod mandatar financiar: 21200010