Prima pagină » 487.000 euro pentru schimbarea unei zone de la periferie: parc și stradă modernizată
Administrație Știri locale

487.000 euro pentru schimbarea unei zone de la periferie: parc și stradă modernizată



 

Civilizația se extinde și în zonele periferice ale municipiului Botoșani. În zona industrială va fi amenajat, cu fonduri europene, un cochet părculeț care va transforma radical o suprafață de teren plină cu bălării. 

Astfel, Primăria Botoșani derulează proiectul „Amenajarea zonei de recreere . , în municipiul Botoșani”. 

: amenajarea unui părculeț în suprafață de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale; reabilitarea și modernizarea Tronsonului 2 – Str. Adrian Adamiu – în suprafață de 347.10 mp în vederea îmbunătățirii condiției infrastructurii stradale/pietonale. 

Potrivit primarului Cătălin Flutur, finanțarea de 487.891 euro din fonduri europene nerambursabile a fost semnată pe 24 decembrie 2019. 

Edilul-șef Cătălin Flutur a precizat că municipalitatea a semnat proiecte cu finanțare europeană de 86 milioane euro, aflate în diferite stadii, și vor mai fi semnate alte investiții prin proiecte cu o valoare de alte 25 milioane euro, urmând să fie făcute investiții totale doar din fonduri europene de 110 milioane euro în următorii ani.