Prima pagină » Are 34 ani, o carieră la nivel central și candidează la o primărie condusă de peste 20 de ani de același primar. ”O comună care s-a degradat de la an la an”
Administrație Politică

Are 34 ani, o carieră la nivel central și candidează la o primărie condusă de peste 20 de ani de același primar. ”O comună care s-a degradat de la an la an”

 

Unul dintre tinerii care vrea să schimbe mersul comunei natale are doar 34 de ani și luptă să înlocuiască un primar care are peste 20 de ani de când conduce destinul acelei comunități.

Este vorba despre George Popescu, un absolvent de administrație publică, care lasă o carieră în administrația de la nivel central pentru a încerca să schimbe soarta comunei sale natale, Sulița.

George este căsătorit cu o ardeleancă pe care a reușit să o aducă la Sulița deși lucra în Austria la o multinațională gigant. Ea a renunțat la job-ul din Austria, el la cariera la nivel central în cadrul Loteriei Române, s-au stabilit la Sulița și vor să schimbe ceva într-o comună încremenită în timp.

”Trăiesc într-o comună care s-a degradat de la an de an vizibil. Cred că suntem printre singurele comune în care nu s-a întâmplat absolut nimic și nu am mai putut sta deoparte deși aveam o carieră în administrația publică la nivel central. M-am decis să mă implic pentru că este nevoei de profesionalism, e nevoie de altceva în Sulița. Am proiecte foarte importante și voi continua și proiectele actuale. Va trebuie să continuăm proiectul cu canalizarea și apa pentru că nu avem așa ceva, e nevoie de asfalt pe drumuri, e nevoie ca școlile și grădinițele să arate la standarde europene. Nu avem niciun parc de joacă pentru copii, nu au unde să-și plimbe copiii mămicele. Nu avem evenimente culturale, nu avem cămine culturale. E o luptă grea la Sulița. Avem un primar care are 23 de ani de când este primar, dar am toată puterea, determinarea și energia și o echipă formată după principii sănătoase și voi lupta cu toată forța mea pentru a câșitiga alegerile de anul acesta la Sulița”, a declarat George Popescu, candidatul PMP la Primăria Sulița.

Tatăl său este profesorul Corneliu Popescu, un nume greu al politicii botoșănene, al liberalismului din acest județ.

Popescu a fost consilier județean, senator al județului Botoșani și director la Compania Național de Administrare a Fondului Piscicol.

Acesta s-a reîntors în politică în 2019 la conducerea PMP și spune că unul dintre principalele motive a fost lipsa de dezvoltare a comunei în care s-a născut și locuiește și în care vor să locuiască și fiii săi.

”În toți acești ani am încercat să aduc proiecte la Sulița, dar nu am găsit colaborare, nu au fost acceptate colaborările fiind un om care nu aducea bani care să îmbrace anumite majorări de costuri.

Dacă o să vedeți în Sulița că este început un liceu este ceea ce am făcut când eram președinte la Compania de Pește. Era o investiție pe prețuri reale, dar a fost stopată din acest motiv. Am vrut să aduc 200 de milioane, la acea vreme, din Ministerul Agriculturii de la Direcția de Consolidare a Proprietății pentru că Sulița pe malul iazului Dracșani trebuie consolidată. Dacă o să căutați în analele Consiliului Județean o să vedeți că modernizarea drumului județean care leagă Sulița de Copălău a fost propusă când eram eu consilier județean”, a declarat Corneliu Popescu, cel care candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Realizat de Caliniuc Media SRL Botoșani, la comanda PMP Botoșani, Cod mandatar financiar: 21200020