Prima pagină » Roxana Țurcanu și-a lansat oficial candidatura la Primăria Botoșani. Este singura femeie rămasă în cursă
Politică

Roxana Țurcanu și-a lansat oficial candidatura la Primăria Botoșani. Este singura femeie rămasă în cursă



 

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Țurcanu, este singura femeie care și-a anunțat oficial, până acum, candidatura la funcția de primar al municipiului Botoșani. 

 

Aceasta și-a lansat candidatura astăzi, în cartierul Tulbureni din municipiul Botoșani, alături de echipa ALDE locală, inclusiv candidații de pe lista pentru Consiliul Local. 

 

Roxana Țurcanu a fost deputat al județului Botoșani în mandatul 2012-2020, fiind aleasă din partea USL. 

 

 



 

 

„Astăzi fac un nou pas în demersul meu politic și vin cu încredere în fața dumneavoastră pentru a-mi anunța în mod oficial candidatura la Primăria municipiului Botoșani.

 

Sunt singura femeie înscrisă în cursa electorală pentru funcția de primar, dar privesc acest lucru ca pe o reală provocare.

 

În ciuda competențelor lor dovedite, în calitate de lideri și de agenți ai schimbării, femeile sunt privite cu circumspecție, atunci când își asumă roluri politice. Cu toate acestea, eu, ROXANA FLORENTINA ȚURCANU, președinte ALDE Botoșani, am hotărât să intru în competiția de la municipale și să accept o luptă politică plină de obstacole și preconcepții.

 

Vreau să demonstrez că femeile pot fi la fel de combative și de abile politic ca și bărbații, că se pot pune la fel de bine în slujba comunității și să arăt că deschiderea și empatia lor sunt necesare în aceste vremuri în care ne distanțăm tot mai mult din punct de vedere social, unii de alții.

 

Îmi asum această candidatură și îmi exprim speranța că mă voi bucura de susținerea și încrederea electoratului botoșănean!

 

E timpul faptelor concrete!

 

Vă mulțumesc!”

 

ROXANA FLORENTINA ȚURCANU, președintele ALDE Botoșani.