Prima pagină » VIDEO-FOTO Se lucrează la fosta fabrică de cauciuc. O investiție imobiliară va răsări între Spitalul de Recuperare și Brico Depot
Economic Știri locale

VIDEO-FOTO Se lucrează la fosta fabrică de cauciuc. O investiție imobiliară va răsări între Spitalul de Recuperare și Brico Depot



 

La ani buni de la demolarea fostei fabrici de cauciuc Arca, din zona industrială, utilajele au început să lucreze din nou pe terenul fostei uzine pentru a sparge și ultimele resturi de betoane rămase acolo. 

Terenul, situat între Spitalul de Recuperare și Brico Depot, peste drum de fabrica Rolana Tex, a aparținut omului de afaceri ieșean Dănuț Prisecariu, care a cumpărat fosta fabrică Arca de la Finanțe. 

Apoi fabrica a fost dărâmată și pe o parte din teren a fost construit marketul de bricolaj Praktiker, actualul Brico Depot. 

 



 

 

Cealaltă bucată de teren rămasă nefolosită a ajuns apoi din nou în proprietatea statului pentru niște datorii acumulate la buget, fiind vândută omului de afaceri Cornel Șfaițer, proprietarul companiei Prodalcom Vorona, deținătoarea brandurilor de vodcă Voronskaya și Ștefan cel Mare. 

Șfaițer a vrut să dea o utilitate industrială zonei, însă construirea unui depozit zonal în județul Suceava pentru Voronskaya și Ștefan cel Mare a schimbat planurile. 

Și Cornel Șfaițer a vândut terenul către o companie din Iași, aceasta din urmă a contractat o firmă din Suceava specializată în demolări și a început lucrările de spargere a ultimelor platforme de beton ale fostei fabrici de cauciuc pentru a pregăti terenul pentru o investiție imobiliară. 

Potrivit surselor din piață, firma din Iași este controlată de un om de afaceri arab care ar intenționa să construiască blocuri în locul fostei fabrici de cauciuc.