Prima pagină » Cum alegem lenjeriile de pat? O decizie inspirata iti face somnul mai bun
Știri locale

Cum alegem lenjeriile de pat? O decizie inspirata iti face somnul mai bun



Daca toata ziua te gandesti doar la cum ai sa dormi atunci cand ai sa ajungi acasa, atunci e clar, nu te odihnesti bine noaptea si poate ca ar trebui sa iei masuri in acest sens. Nu e nevoie sa faci investitii majore in saltele, toppere sau alte produse pentru ca in majoritatea cazurilor o simpla lenjerie de pat poate sa faca diferenta. Stii cum sa o alegi? Iata cateva dintre ideile pe care trebuie sa le ai in vedere.

Materialele folosite la procesul de confectionare

Materialele folosite la procesul de confectionare al lenjeriilor de pat trebuie sa fie cele mai bune, iar fibrele naturale din mai multe motive. Amestecurile sintetice nu asigura conditiile pe care ni le dorim atunci cand ne odihnim, astfel ca bumbacul este o optiune grozava. Acesta poate fi de mai multe tipuri, dar nu trebuie sa ne limitam la el, pentru ca si finetul, fibrele din bambus sau microfibrele sunt niste variante ce merita a fi luate in calcul.

Modele care sa iti placa

De asemenea, exista o multime de modele care sa iti placa si pe care sa te bazezi intrucat acestea se potrivesc de minune in dormitorul tau. Le poti alege pe cele mai simple cu care nu dai gres pentru ca sunt foarte versatile si se adapteaza la orice context, dar si pe cele cu fel si fel de imprimeuri. Poate iti plac cele cu teme florale, cele cu masini sau orase, fosforescente, cu efect 3D sau cu animale, important este ca lenjeria sa puna in valoare dormitorul tau.

Intretinere fara batai de cap

Lenjeriile de pat de calitate sunt mult mai usor de intretinut, regulile fiind simple in cazul fibrelor naturale. Important este sa evitam detergentii de o slaba calitate si inalbitorii chimici, sa setam masina de spalat doar la temperaturile admise, iar fierul de calcat sa fie folosit atunci cand se permite. Vorbim de un efort minim care duce la prelungirea considerabila a duratei de viata.

Dimensiunile adecvate

Pentru ca gradul de confort sa fie cat mai ridicat, conteaza mult si dimensiunea lenjeriei de pat. Totusi, dimensiunile sunt standard, motiv pentru care nimeni nu va avea probleme in a alege varianta cea potrivita. Se gasesc lenjerii de pat chiar si pentru paturile cele mai mici, de o singura persoana, pentru cele medii, dar si pentru cele mai mari, queen sau king size.

Alege in functie de sezon

O lenjerie de pat se alege si in functie de sezon intrucat una potrivita vara, cu siguranta, nu asigura aceleasi conditii si iarna. Asadar, pentru cele mai calduroase luni ale anului sunt ideale lenjeriile subtiri, care sa permita respiratia pielii si care sa absoarba umezeala. La polul opus, iarna sunt bune lenjeriile mai groase care sa asigure confortul mult dorit.

In plus, nimeni nu ar trebui sa plateasca o avere pentru lenjeriile de pat de cea mai buna calitate pentru ca se gasesc multe optiuni accesibile la preturi foarte bune, iar de acum stim cum sa le alegem pe cele potrivite.