Prima pagină » Au început lucrări de 5 milioane euro în Flămânzi: 9 km de asfalt, 3 autobuze electrice, stații de încărcare electrică, piste de bicicliști
Administrație Economic Știri locale

Au început lucrări de 5 milioane euro în Flămânzi: 9 km de asfalt, 3 autobuze electrice, stații de încărcare electrică, piste de bicicliști



 

 

 

Orașul Flămânzi va fi primul din Moldova care va avea transport public electric, alături de municipiile reședință de județ. 

De la un oraș doar cu numele, Flămânzi a reușit în ultimii ani să devină localitate urbană cu ajutorul fondurilor europene. 

Primarul Dan Oloeriu a anunțat demararea lucrărilor la un proiect de 5 milioane euro la care se lucrează din 2014, dar birocrația excesivă și lipsa interesului guvernelor de până în 2019 pentru fonduri europene au dus la această decalare de timp.  

Dacă autoritățile de la București ar fi avut interes pentru atragerea fondurilor europene, acest proiect ar fi trebuit să fie deja la finalul său. 

 

 

 



”Au început lucrările la mult așteptatul proiect  ,,Măsuri integrate de investiţii pentru o dezvoltare durabilă a mobilităţii urbane în cadrul oraşului Flămânzi” cu o valoarea de 24.103.391, 55 lei (aproximativ 5 mil. euro). Contractul de finanțare cu nr. 4437 a fost semnat în data de 18.06.2019, de atunci s-au făcut licitațiile pentru proiectare și lucrări, ordinul de începere a lucrărilor fiind dat pe data de 17.06.2020, acestea vor fi finalizate până la data de 04.11.2022”, potrivit unei postări făcută pe Facebook de primarul Dan Oloeriu

 

Lucrările au demarat pe str. Înv. Petru Munteanu și vor continua cu str. Crihana.

Proiectul cuprinde următoarele investiții:

Asfaltarea a 9 Km de străzi (str. Bosânceni, Crihana, Săicani, Zăpezilor, Eternitatea, Înv. Petru Munteanu);

Înfiinţarea transportului public local pe trei trasee(vezi harta);

Achizitionarea a trei autobuze electrice;

Achizitionarea a trei stații electrice de reîncarcare ;

 Construire unei autobaze ( depou cu spaţii pentru service, spalatorie, garare și spații pentru birouri);

 Realizarea a 32 de staţii de transport călători;

 Amenajarea a 11719 m.p. de piste pentru bicicliști (str. Crihana, Loziei, Saicani, Zăpezilor, Eternitatea);

Amenajarea a 12506 m.p. de trotuare (str. Spitalului, Crihana, Loziei, Săicani, Zăpezilor, Eternitatea).

 

Cel târziu săptămâna viitoare va fi lansată și licitația pentru achiziția microbuzelor electrice care vor asigura transportul localnicilor în Flămânzi și în satele arondate Primăriei orașului.