Prima pagină » Primarul Flutur: Tandemul Portariuc-Andrei, un accident nefericit pentru orașul nostru
Administrație Economic Politică Știri locale

Primarul Flutur: Tandemul Portariuc-Andrei, un accident nefericit pentru orașul nostru

Edilul-șef al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a marcat patru ani de la alegerile din 5 iunie 2016 printr-un mesaj pentru botoșăneni prin care a făcut o radiografie actualului mandat. 

 

De la eforturile pentru recuperarea banilor pierduți la proiectul de modernizare a Teatrului Eminescu, la blocajele care au afectat întreaga comunitate prin amânarea semnării finanțării pentru modernizarea liniilor de tramvai, primarul Cătălin Flutur a detaliat cele mai importante evenimente ale ultimilor patru ani din Botoșani. 

Acesta susține că fosta conducere a Primăriei, formată din Ovidiu Portariuc și Cosmin Andrei, au reprezentat un ”accident nefericit” pentru Botoșani dar în urma căruia s-a muncit enorm pentru a repara stricăciunile făcute.

 



 

 

”Dragii mei,

 

În urmă cu exact patru ani, pe 5 iunie 2016, ați mers la vot pentru a pune capăt unui accident nefericit pentru orașul nostru, reprezentat de administrația neperformantă a tandemului Portariuc-Andrei. Am redevenit astfel primarul municipiului, primarul vostru, demarând imediat un efort susținut de a repara gafele predecesorilor social-democrați, de a recupera finanțările pierdute și timpul irosit de întreaga noastră comunitate.

 

După fix patru ani, constatăm împreună că rezultatele sunt satisfăcătoare, în ciuda blocajelor continue și a frânei trase de care am avut parte în Consiliul Local, controlat drastic de majoritatea PSD.

 

Am obținut din nou finanțarea europeană pentru reabilitarea și modernizarea teatrului, după ce banii fuseseră pierduți în mandatul Portariuc-Andrei.

 

Am inaugurat Parcul de Agrement Cornișa, oferindu-le astfel botoșănenilor un loc de petrecere a timpului liber modern și bine dotat și, foarte important, reușind să punem pe harta țării Botoșaniul ca punct de interes turistic regional.

 

 




Am reușit să trec peste barajul dur al guvernelor pesediste controlate de Dragnea și să semnez documentele necesare pentru modernizarea transportului local de călători, astfel încât actualele tramvaie, implicate în evenimente rutiere minore în ultimii ani, să poată fi înlocuite cu mijloace de transport moderne.

 

Am dus la bun sfârșit proiecte importante în numeroase alte domenii ale vieții curente botoșănene și, în același timp, am reluat ritmul alert de dezvoltare a urbei noastre prin accesarea de noi proiecte ambițioase cu finanțare europeană, însumând multe zeci de milioane de euro.

 

Punerea în aplicare a viziunii clare privind dezvoltarea Botoșaniului va fi accelerată, cu siguranță, după ce vom scăpa, prin alegeri, de piedicile majorității PSD din consiliul municipal. Avem nevoie cu toții de o majoritate constructivă, care să susțină parcursul ascendent al orașului pe care l-am imprimat încă din anul 2004, pentru a putea face uitată sincopa dintre 2012-2016, reprezentată de mandatul Portariuc-Andrei.

 

De aceea, personal sunt nemulțumit de faptul că alegerile locale au trebuit să fie amânate, din pricina pandemiei. Este vorba de un timp pierdut de noi toți. Este o perioadă suplimentară în care sunt nevoit să fac lucrurile să meargă înainte având frâna pesedistă din consiliul municipal în continuare trasă. Vestea bună este că, inevitabil, mai devreme sau mai târziu, probabil în toamna acestui an, vom putea elimina prin vot această nefericită barieră politică în dezvoltarea Botoșaniului.

 

La momentul potrivit vă voi prezenta bilanțul exact al mandatului de la debutul căruia se împlinesc în această lună patru ani. Este, trebuie să mărturisesc, un bilanț afectat de piedicile puse de PSD, dar, cu toate acestea, este un bilanț bun, consistent, care consfințește reluarea ritmului accelerat de dezvoltare a municipiului. Iar ceea ce este mai bun pentru noi și pentru copiii noștri abia urmează!”

 

Cătălin FLUTUR, primarul municipiului Botoșani