Prima pagină » După patru ani de anulări, încă o amânare de 10 zile pentru licitația la drumul strategic de 100 milioane euro
Administrație Știri locale

După patru ani de anulări, încă o amânare de 10 zile pentru licitația la drumul strategic de 100 milioane euro

Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani
Harta drumului strategic județean scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani

Poveste fără sfârșit! Licitația pentru drumul strategic județean, în valoare de aproape 100 milioane euro, pare a fi blestemată. 

După aproape patru ani de tergiversări și anulări, licitația pentru adjudecarea lucrărilor de modernizare a 106 de kilometri de drum județean s-a amânat din nou pentru încă zece zile. 

Termenul stabilit inițial pentru licitație, 18 mai, era oricum decalat la cererea a trei companii, iar acum s-a mai acordat o amânare pentru depunerea ofertelor. 

 




 

”Este ultima amânare a licitației. Câteva firme au invocat blocajul cauzat de Coronavirus și au cerut o nouă amânare și s-a luat decizia ca 28 mai să fie termenul final de depunere a ofertelor pentru acest proiect atât de important”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani. 

 

Drumul strategic a fost scos la licitație pentru a patra oară pe trei loturi. Primul lot este Hănești-Dângeni-Mihălășeni, al doilea Dângeni-Trușești-Albești-Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Talpa, iar al treilea lot este Hlipiceni-Răuseni-Călărași-Rediu-Șipote. 

 

În ultimii patru ani de zile acest proiect a stat doar în licitații, marea greșeală a fost aceea că de la prima licitație s-a schimbat strategia și în locul tronsoanelor s-a mers pe un singur tronson, iar apoi a intervenit Ordonanța 114 care a crescut valoarea lucrărilor chiar dacă finanțarea europeană obținută era pentru cu totul alte costuri, ceea ce a impus o nouă anulare și o realocare de fonduri.