Prima pagină » Un primar din Botoșani a ”înfiat” 5 copii din Africa, iar de săptămâna viitoare va hrăni 10 copii
Administrație Știri locale

Un primar din Botoșani a ”înfiat” 5 copii din Africa, iar de săptămâna viitoare va hrăni 10 copii

Lucian Borfotină
Lucian Borfotină

Un primar din județul Botoșani, cunoscut pentru implicarea în cazurile sociale din comuna sa și din municipiul reședință de județ, a ”înfiat” 5 copii din Africa, iar de săptămâna viitoare va hrăni 10 copilași. 

Lucian Borfotină, primarul comunei Cristești, a precizat că a fost inspirat de o postare a omului de afaceri Ștefan Mandachi și trage un semnal de alarmă că numărul copiilor africani afectați de foamete este uriaș, în timp ce costurile pentru salvarea acestora sunt infime. 

 

”In urma cu vreo doua saptamani vazusem o postare pe Facebook la Stefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care s-a dat peste cap pentru a schimba ceva in aceasta zona a Moldovei si in special a Bucovinei si pe care eu il admir. Era o postare despre cum poti hrani niste copii flamanzi din Africa, atat de simplu, chiar si de la distanta. Totul printr-o aplicatie ShareTHEMeal, aflata sub atentia ONU. Unul din trei copii africani are creșterea fizică afectată, iar foamea provoacă aproape jumătate dintre decesele copiilor de pe continent. Nouă copii africani din zece nu au parte de dieta minimă stabilită de Organizația Mondială a Sănătății, iar doi din trei nu primesc mesele în mod regulat”, a postat pe pagina sa de Facebook primarul Lucian Borfotină.

 

 



 

 

Acesta a publicat și costurile pentru a hrăni un copil din Africa, 14 lei pentru o săptămână în încercarea de a sensibiliza cât mai mulți botoșăneni să facă un gest caritabil. 

Totodată, Lucian Borfotină și-a provocat prietenii în această campanie. 

 

”Îmi provoc prietenii, cunostintele, haideti sa ”infiem” si noi niste copii. Nu este o avere. Cu 14 lei poti hrani un copil o saptamana, cu 60 de lei il poti hrani o luna. Hrana pentru un copil din Africa pentru un an costa 730 de lei. Eu am ales sa iau in grija 5 COPILASI pe care sa-i hranesc in fiecare luna. Costa 300 de lei pe luna, iar de luna urmatoare voi asigura hrana pentru 10 COPILASI”, a precizat Lucian Borfotină. 

 

Aplicatia SHARETHEMEAL se gaseste in Google Play sau App Store si acolo gasiti toate detaliile ( https://sharethemeal.org/en/index.html) Nu uita sa postezi si pe Facebook, ca sa vada si altii! Doamne ajuta!

 

Lucian Borfotină este implicat în mai multe campanii umanitare în Botoșani, printre care și construcția unei case pentru o familie.