Prima pagină » Contractul pentru Botoșani-Târgu Frumos blocat de Coronavirus. O firmă din Franța, din asocierea care a câștigat licitația, nu își poate trimite reprezentantul în România pentru semnare
Administrație Politică Știri locale

Contractul pentru Botoșani-Târgu Frumos blocat de Coronavirus. O firmă din Franța, din asocierea care a câștigat licitația, nu își poate trimite reprezentantul în România pentru semnare

După birocrație și incompetență, semnarea contractului pentru lucrările de proiectare-execuție modernizare a drumului național Botoșani-Târgu Frumos este blocată de pandemia de Coronavirus. 

O companie din Franța, din asocierea care a câștigat licitația la drumul Botoșani-Târgu Frumos, nu-și poate trimite reprezentantul în România pentru a semna contractul din cauza restricțiilor de circulație cauzate de pandemia de Covid-19. 

Așa cum era de așteptat, luptele politice din jurul acestui subiect nu s-au oprit.

 

 



 

În ultimele două săptămâni PSD Botoșani a lansat mai multe acuzații la adresa PNL în ceea ce privește investițiile în drumurile naționale care traversează județul. De la faptul că în ultimele șase luni nu s-a asfaltat niciun kilometru de drum național, la faptul că actuala guvernare liberală blochează semnarea celor două contracte de modernizare a drumurilor Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești, social-democrații botoșăneni, prin senatorul Doina Federovici, au transmis mai multe comunicate de presă acuzatoare la adresa PNL Botoșani. 

Deputatul liberal Cristian Achiței a demontat acuzațiile PSD într-o emisiune la Somax TV. 

Acesta a precizat că toată lumea știe că în perioada noiembrie-aprilie nu se toarnă asfalt din cauza temperaturilor scăzute și că membrii PSD ar fi trebuit să știe asta după ce au guvernat consecutiv din 2012 până în 2019. 

”Să se uite la cei 7 ani ai lor de guvernare pentru că nu am auzit să înceapă sau să finalizeze o licitație pentru Botoșani-Târgu Frumos. În 2018, după ce cu greu am reușit cu un amendament să includem proiectul în buget au avut o licitație cu zece participanți dar tovarășii au anulat-o pentru că nu câștiga cine a vrut tătucul Dragnea sau mămuca Dăncilă. Anul acesta am reușit să finalizăm licitația pentru proiectare și execuție DN 28B, prin asumarea răspunderii am reușit să bugetăm lucrarea. Apoi, pe 6 aprilie a fost aprobat prin HG bugetul Companiei de Drumuri, apoi a trecut perioada de contestație. Documentele sunt pregătite, data estimată pentru semnarea contractul este 15 mai. Dar există un inconvenient al acestei pandemii. PSD-iștii nu au făcut nimic, pe fruntea lor scrie nimic. Există asociere de firme pentru că lucrarea este mare, iar una dintre firme este din Franța. Există o problemă pentru că actele trebuie semnate de reprezentantul firmei în România în fața unui notar, iar asta nu se poate acum pentru că transportul este restricționat. Să sperăm că după 15 mai se va putea cât mai rapid”, a declarat Cristian Achiței

 

 



 

 

În  ceea ce privește semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești blocajul a fost cauzat tot de pandemia de Coronavirus și a restricțiilor de circulație, dar și de adoptarea bugetului companiei de drumuri la începutul lui aprilie.

”Botoșani-Ștefănești este o zonă pe care PSD a ignorat-o opt ani. În primele două săptămâni de guvernare am reușit să finalizăm licitația. Am fost nevoiți să venim cu un amendament la Buget să îl finanțăm. Încercăm să îl ducem, ca și drumul Botoșani-Târgu Frumos, și să obținem fonduri europene. Tovarăși PSD-iști, vă asigur că ținem legătura cu ministrul Transporturilor, totul este pregătit și cum se va putea din punct de vedere legal, respectând toate procedurile birocratice, aceste contracte vor fi semnate. Văd tot felul de comunicate, dar PSD-iștii încurcă investițiile cu întreținerea. Înțeleg că au director demis la Secția de Drumuri Naționale, că au un director demis la Direcția Regională de Drumuri, dar sunt bugetate lucrări de întreținere pentru 30 km de covoare asfaltice pe drumurile naționale din județ, iar principalul proiect este pe DN 24C, Santa Mare-Ripiceni-Manoleasa Prut”, a concluzionat deputatul Cristian Achiței.