Prima pagină » USR Botoşani acuză guvernul PNL: contravaloarea a 2800 de ventilatoare mecanice tocată pe o campanie de informare
Politică

USR Botoşani acuză guvernul PNL: contravaloarea a 2800 de ventilatoare mecanice tocată pe o campanie de informare

Liderii locali ai USR Botoşani nu îi menajează nici pe liberali, după valul de acuze adus PSD-ului pentru modul în care Consiliul Judeţean condus de social-democraţi s-a implicat în lupta cu Coronavirus. 

Raluca Curelariu, unul dintre liderii USR Botoşani, a postat pe contul său de Facebok, informaţii acide la adresa Guvernului PNL. 

Mai exact, Curelariu îi acuză pe liberali că toacă pe o campanie de informare contravaloarea a 2800 de ventilatoare mecanice, în timp ce la Botoşani statul nu a cumpărat aşa ceva, dar s-a achiziţionat unul din donaţii. 

 

 



 

“În timp ce România are undeva la 1.000 de paturi dotate cu aparat de ventilație mecanică, guvernul liberal alocă prin OUG contravaloarea a 2.800 de aparate către o așa-zisă campanie de informare.

Una dintre marile provocări ale acestei pandemii a fost să reducem numărul de persoane infectate care să aibă nevoie de ventilație mecanică în același timp. Am fost toți îngroziți de ideea că nu toți cei ce vor avea nevoie vor putea beneficia de ventilație mecanică și în scurt timp au apărut astfel de știri din Italia.

Diverse ONG-uri au făcut eforturi imense pentru a cumpăra ventilatoare. În Botoșani am respirat toți ușurați când cei de la Zilele Nordului au reușit achiziția unui astfel de aparat.

Singurii care nu par să conștientizeze importanța acestor aparate sunt liberalii, aceștia alocând sume importante pentru a cumpăra bunăvoința presei și nu către achiziția de aparate de ventilație mecanică”, a postat Raluca Curelariu