Prima pagină » Tuneluri de decontaminare donate de Mischa Kids pentru Maternitate și Județean
Știri locale

Tuneluri de decontaminare donate de Mischa Kids pentru Maternitate și Județean

Femeia de afaceri Mihaela Stoiciuc, antreprenorarea care a construit de la zero cel mai important business din domeniul educației școlare primare, Mischa Kids, a făcut o donație extrem de importantă pentru lupta împotriva Coronavirus. 

Aceasta a donat două tuneluri de decontaminare pentru Maternitate și Spitalul Județean.

 

Într-o postare pe Facebook, Mihaela Stoiciuc a explicat cât de greu a făcut rost de aceste două tuneluri și motivele pentru care a făcut donația.




Mihaela Stoiciuc:

In sistemul medical actual nu este prevazut minimul de protectie. Exista Metodologii de acțiune in caz de pandemie aprobate de Minister, dar ele nu se adaptează la condițiile specifice din țara noastră. Sunt metodologii pornite de la recomandările UE, recomandări care din Martie 2019 se refereau inclusiv la adaptarea sistemului medical pentru a eficientiza la maxim aceste măsuri. Nu mai menționăm lipsa totala a stocurilor de materiale de protecție, lipsă datorată absenței fondurilor, neglijențelor manageriale și, nu in ultimul rând, indolenței unor politicieni care nu și-au făcut treaba.
Sistemul medical românesc este exact așa cum bine îl cunoaștem toți – conceput, construit și majoritar dotat de pe vremea comunismului oficial. Putine sunt schimbările aduse in ultimii 30 de ani.
Deși oameni bineintenționați au fost, au atras atenția, au propus soluții, ei au fost reduși brutal la tăcere.
După discuții cu cadre medicale din mai multe țări, inclusiv din Botoșani, am ajuns la concluzia că este necesară o zona de decontaminare la intrarea/ieșirea din spitale. Această zonă acționează ca un filtru și nu permite “plimbarea” microbilor de afară in zona izolată sau invers, din zona izolată afară.
Gândiți-vă la următorul exemplu – un însoțitor aduce un pacient. Intră, indiferent de unde vine, în spital – poate aduce pe încălțări sau chiar pe haine virusul luat cu numai 2 minute înainte. Sau intră în spitalul care gestionează virusul, dar la ieșire nu garantează nimeni că nu îl ia cu el mai departe. Și mă refer aici la paramedici sau escorte poliție care au obligația să acționeze rapid. Această zonă de decontaminare sterilizează la intrare și la ieșire, nelăsând virusul să se plimbe.

Am găsit cu greu un producător de produse omologate (!) și am decis să donăm 2 tuneluri de decontaminare spitalelor centre Covid din Botosani – MAternitatea și Spitalul județean (secția UPU). Acestea conțin sprinklere pentru soluție dezinfectantă, lămpi de sterilizare, tăvi cu soluție dezinfectantă. Totul aprobat, legal, conform.

Ele vor ajunge și vor fi instalate luni.

Donația vine din partea Mischa Kids în semn de dragoste și respect pentru cadrele medicale botoșănene și pentru toți botoșănenii, indiferent de vârstă, din dorința de a eficientiza eforturile uriașe de stopare a pandemiei depuse de toată lumea în această perioadă.
Împreună vom reuși. “Solidaritatea” e cuvântul cheie.

 


 

 

loading…


250x250x

250x250x