Prima pagină » Un primar își roagă consătenii pe Facebook să sesizeze orice revenire în comunitate din Italia, Spania, Germania sau Franța
Administrație Știri locale

Un primar își roagă consătenii pe Facebook să sesizeze orice revenire în comunitate din Italia, Spania, Germania sau Franța

Astăzi a fost confirmat în Botoșani prima contaminare cu Covid19 la un botoșănean revenit din Italia.

După ce un grup de localnici reveniți în comună au încercat să ascundă că au venit din țări unde sunt foarte multe cazuri de Coronavirus, primarul unei comunei din județul Botoșani a făcut apel prin intermediul rețelei de socializare Facebook să fie sesizate toate revenirile în comunitate. 

Este vorba despre Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni. 

 



 

 

Acesta a făcut apel atât la cei care s-au întors acasă din străinătate, cât și la ceilalți cetățeni din comună să sesizeze revenirile vecinilor. 

 

”Rog ca toți cetățenii comunei Dangeni să dea dovadă de maximă responsabilitate și să sesizeze imediat autoritaților orice revenire în comunitate a cetățenilor care vin din țările în care este prezent virusul Covit-19 ( Italia,Spania,Germania,Franța …).

Felicit public atitudinea corectă a d-nei Amurăriței Laura din sat Strahotin care ne-a anunțat de revenirea în comunitate încă din momentul care a întrat în țară și a întrat singură în autoizolare la domiciliu.

Este regretabil faptul că o parte de cetățeni reveniți în comună, au încercat să ascundă faptul că vin din țări afectate de epidemie și acum urmează să răspundă în fața legii care prevede sancțiuni extrem de severe și chiar închisoare.

Vă mulțumesc mult pentru înțelegere și cred că putem să dam dovadă de unitate și cooperare pentru a fi cu toții sănătoși!!!

Țara noastră se află de astăzi în stare de urgență, fapt ce ar trebui să ne trezească o stare certă de maximă responsabilitate civică!”, a postat primarul Cătălin Rotundu pe Facebook.