Prima pagină » Coronavirus închide Vama Rădăuți-Prut
Administrație Economic Știri locale

Coronavirus închide Vama Rădăuți-Prut

Situația de alertă în care se află România din cauza infectărilor cu Covid-19 a determinat autoritățile să închidă mai multe puncte de trecere a frontierei unde traficul avea cote mici pentru a reloca personalul în zonele ”fierbinți” în această perioadă, la granița de Vest. 

Astfel, unul dintre punctele de frontieră care va fi închis este Vama Rădăuți-Prut, al doilea punct vamal dintre România și Republica Moldova din județul Botoșani. 

Rămâne deschisă Vama Stânca, una dintre vămile importante de pe frontiera de Est, toți cei care foloseau Vama Rădăuți-Prut până acum vor fi nevoiți să utilizeze punctul de trecere a frontierei de la Stânca-Costești. 

 



 

 

Spre deosebire de Vama Stânca, care este deschisă non-stop, Vama Rădăuți-Prut avea un program de funcționare între orele 08.00-20.00.

Ministrul de Interne a anunțat închiderea acestui punct vamal, dar încă nu s-a emis și documentul în baza căreia să se aplice măsura, fiind o chestiune de ore sau cel mult zile până la transmiterea hotărârii. Vameșii vor fi relocați la alte vămi, în timp ce polițiștii de frontieră vor rămâne pe fâșia verde.

Din trei puncte vamale, două cu Moldova și unul cu Ucraina, județul Botoșani rămâne doar cu unul singur activ, cel de la Stânca pentru că nici vama de la Racovăț, cu Ucraina, nu s-a redeschis deși s-au investit milioane de euro acolo.

Importanța economică a punctelor vamale pentru economia județului este foarte mare,