Prima pagină » Blat între Federovici și PNL? Este singura explicație, altfel de ce ar vorbi despre drumul Botoșani-Târgu Frumos?
Administrație Politică

Blat între Federovici și PNL? Este singura explicație, altfel de ce ar vorbi despre drumul Botoșani-Târgu Frumos?

senator Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

Acțiunile politicienilor locali sunt uneori cel puțin ciudate pentru imaginea lor, pentru viitorul lor politic. 

Cam aici se încadrează și comunicatul de presă transmis astăzi de senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, cu privire la un presupus eșec al PNL la desemnarea unui câștigător al licitației de modernizare a drumului național Botoșani-Târgu Frumos. 

Nu sunteți în stare să finalizați ultima etapă a procedurilor realizate de PSD”, le transmite Federovici liderilor PNL Botoșani. 

 



 

 

Îți cade fața când auzi liderii PSD criticând PNL pe tema licitației la drumul Botoșani-Târgu Frumos și nu poți să nu te gândești decât la un blat între Doina Federovici și PNL. 

Este singura explicație logică. 

În caz contrar, dacă nu este un blat, înseamnă că este o gafă uriașă a doamnei senator din vârful PSD. 

Mai urmează ca Federovici și, eventual, Costică Macaleți să critice PNL pentru că de patru ani de zile și drumul județean strategic stă în licitații fără ca măcar să fie vreo firmă care să se prezinte cu o ofertă din cauza a modului în care a fost organizată licitația. 

Dacă nu este un blat între Federovici și PNL înseamnă că acele persoane care o sfătuiesc pe senatoarea care conduce PSD îi vor ”binele” și îi bagă în comunicate subiecte despre care oricine de la PSD ar face bine să nu pomenească până după următoarele alegeri. 

 

 

 



 

 

Nu cred că a uitat nimeni că guvernarea PSD a anulat o licitație la drumul Botoșani-Târgu Frumos, deși erau 10(ZECE) oferte. Voi vă dați seama că zece companii și asocieri de companii au depus oferte pentru a moderniza acest drum, au cheltuit bani importanți pentru a pregăti ofertele și vine un nene pus politic și le declară neconforme. ZECE oferte, zece companii și asocieri de companii care au vrut să modernizeze drumul, zece echipe diferite, cu prețuri diferite, dar niciuna nu a fost bună pentru guvernarea de la acel moment. Deci nu una sau două, ori trei sau cinci, ZECE!

Apoi, de la începutul lui 2017 până la sfârșitul lui 2019, Doina Federovici a venit de două ori cu fostul ministru al Transporturilor să ne anunțe că se va finaliza licitația, vor începe lucrările, este o realizare a PSD Botoșani. 

Toate termenele au fost mai mult decât întârziate, la tot ce a însemnat acest proiect, de la evaluări, la amânări, la tot. PSD a anulat o licitație și pe a doua a tot venit cu amânări peste amânări și a pierdut guvernarea și nu a reușit să facă nimic pentru acest drum național de la începutul lui 2017 și până la sfârșitul lui 2019, fără a mai ține cont că acest partid a guvernat din primăvara lui 2012 și până în toamna lui 2015 și tot nimic nu a făcut pentru acest proiect. 

Dar vine la trei luni de când a pierdut guvernarea și critică pe cei veniți după că nu au reușit să facă exact ce trebuia să realizeze PSD în urmă cu doi ani. 

WOW! 

Să fii de la PSD și să vorbești de drumul spre Iași, la trei luni de când abia ai pierdut guvernarea, deși ai condus atâția ani și nu l-ai făcut, nici măcar nu ai terminat licitația, are ca variantă logică blatul dintre Federovici și PNL, în urma căruia liderul PSD vorbește despre acest subiect doar pentru a enerva botoșănenii și a crește PNL în sondaje. 

Mai e varianta în care persoanele care întocmesc la PSD comunicatele de presă îi vor ”binele” președintelui partidului și o bagă în astfel de subiecte ca niște nisipuri mișcătoare în care cu cât vor comunica mai mult pe subiect, cu atât se vor scufunda mai tare. 

Aștept cu nerăbdare comunicatul doamnei Doina Federovici în care va vorbi despre nerealizarea drumului județean strategic în care riscăm să pierdem și fondurile europene alocate. 

Era mai inteligent din partea Doinei Federovici și a PSD o campanie în care să vorbească eventual de proiectele de dezvoltare din comunele conduse de primari PNL în timpul guvernării PSD, dar să vorbești despre drumul Botoșani-Târgu Frumos e blat sau sinucidere politică.

Bogdan CALINIUC