Prima pagină » Țurcanu: ”PSD în opoziție 8 ani. O parte din primarii PSD vor trece la PNL și ALDE… Candidați comuni PNL-ALDE”
Politică

Țurcanu: ”PSD în opoziție 8 ani. O parte din primarii PSD vor trece la PNL și ALDE… Candidați comuni PNL-ALDE”

Liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, a făcut declarații care vor dinamiza la maxim viața politică locală.

În prima conferință de presă din 2020, Țurcanu a anunțat că ALDE va face alianță cu PNL pentru viitoarele alegeri locale și este posibil să aibă chiar candidați comuni.

”Oracolul” din Dracșani a anunțat că prevede un viitor plin de 8 ani de opoziție pentru PSD în Botoșani și că alianța PNL-ALDE va câștiga zdrobitor alegerile locale din iunie.

 




”Am discutat cu președintele PNL Costel Șoptică și cu domnii pe care el i-a avut alături la discuție. La momentul la care ne aflăm suntem hotărâți să facem majoritatea la Consiliul Județean și Consiliul Municipal. Mai mult de atât, vom analiza cu maximă responsabilitate și acolo unde vom considera că va fi mai avantajos pentru ambele partide vom avea doar un singur candidat și unde considerăm că mergând separat vom lua rezultate mai bune vom merge separat. Ne propunem și ne asumăm să facem tot ce depinde de noi să obținem majoritate confortabilă la nivelul județului, orașe și comunități. Am spus că acolo unde vom considera, dar nu am intrat punctual. Am stabilit că vom face majoritatea împreună, dar în final trebuie să confirmăm prin vot. Îmi doresc să fac o majoritate în politică, pe dreapta, cu PNL. Am fost un om care am luptat contra PSD-ului. Îmi doresc ca să treacă în opoziție la Botoșani pentru următorii opt ani de zile”, a declarat Florin Țurcanu.

 

 



 

 

Fostul președinte al Consiliului Județean și al PNL Botoșani, actual lider al ALDE, susține că primarii care au plecat în ultimii ani de la PSD la PNL vor reveni.

”Mai mult decât atât, am discutat cu președintele PNL și i-am recomandat să-și aducă acasă o parte din primarii care i-au plecat la PSD. Eu recunosc faptul că am purtat discuții cu acești primari, am văzut că pentru o parte dintre ei este foarte greu să vină în ALDE deoarece consideră că este un partid mic și la PNL le va fi mai ușor. În următoarea perioadă o parte din primarii PSD vor merge la PNL, o parte la ALDE. Vorbesc despre primarii din Mihăileni, Todireni, Avrămeni, Adășeni, Hlipiceni și mulți primari care au trecut de la PNL la PSD”, a completat Florin Țurcanu.

 

Întrebat dacă a purtat discuții cu Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, care a plecat din PNL chiar din cauza lui Florin Țurcanu, liderul ALDE a precizat că ”Dacă o să dorească este binevenit în familia noastră”.