Prima pagină » Un primar PSD a răbufnit: ”Am discutat cu ALDE. L-am sunat pe Ciolacu. Domnul ministru Budăi nu mai răspunde la telefon”
Administrație Politică Știri locale

Un primar PSD a răbufnit: ”Am discutat cu ALDE. L-am sunat pe Ciolacu. Domnul ministru Budăi nu mai răspunde la telefon”

Unul dintre primarii despre care ALDE susține că va părăsi PSD și va candida din partea liberal-democraților susține că la nivelul PSD Botoșani conducerea are de dat multe explicații în fața primarilor și că el personal a discutat deja cu președintele Marcel Ciolacu. 

Este vorba despre Eugen Nechita, primarul comunei Drăgușeni. 

Acesta recunoaște că a discutat cu ALDE pe fondul nemulțumirilor la adresa conducerii PSD Botoșani, dar spune că nu s-a concretizat nimic. 

 




”Au fost discuții cu ALDE. Sunt niște tratative. Până când conducerea PSD nu îmi dă explicații cum s-a împărțit PNDL, cum s-a făcut, cum s-a dres, cum s-a dat iluminat public, lăcașe de cult la unii, săli de sport la alții, până atunci sunt în tratative și eu cu alții. Am pus proiect pe iluminat public, nu l-am primit. Am pus proiect drum de la Podriga continuare cu Sarata, nu l-am primit. Am pus proiect pe Drăgușeni pentru drum, nu l-am primit. Am pus proiect pentru Cămin cultural la Podriga, nu l-am primit. Am pus proiect pentru pod și școală, am primit. Am pus pentru apă la Sarata, mi-au spus să scot apa de la Sarata să îmi dea podurile. Am retras apa de la Sarata și mi-au dat două poduri. Total mi-au dat 1,2 milioane la o școală și 1,9 milioane lei la două poduri. Atât am primit eu de la PNDL, restul nu am primit nimic”, a declarat Eugen Nechita

 



 

 

Acesta spune că a fost tot timpul membru PSD și consideră că actuala conducere a filialei Botoșani a avut niște preferințe ciudate în împărțirea proiectelor cu finanțare guvernamentală.

Totodată, Nechita spune că în unele comune PSD s-au cheltuit exagerat de mulți bani pe diferite proiecte care în comuna condusă de el costă mult mai puțin.  

” Am pus documentație pentru biserică la Sarata, nu am primit. Nu știu ce fac la Copălău și Coșula de primesc atât de mulți bani. Cred că mută mitropolia de la Iași. Bani și bani și bani. Am făcut proiect pentru sală de sport. Mie nu mi s-a dat. Iluminatul public l-am făcut din bugetul public, acum finalizez penultimele 200 de lămpi. Căminul cultural l-am făcut din buget local, apa la Sarata din buget local. Nu mă duc la partid pentru mine, ci pentru comunitatea mea. Asfaltul de la Podriga și banii să îmi achit datoriile la Primărie mi-au dat Ponta și Dolineaschi. Grădinița de lângă Primăria am semnat contract cu Cioloș, cu Dâncu. De ce nu mi-a dat și mie 30% din cât a dat la alte comune PSD? Nu mi-au dat mie pentru că se temeau că dacă îmi dădea mie 30% comuna mea arăta mai bine decât comunele în care au mers multe miliarde”, precizează Nechita. 

 



 

 

Primarul comunei Drăgușeni spune că șefii PSD Botoșani nu mai au timp să îi răspundă nici măcar la telefon, motiv pentru care a sunat direct la președintele Marcel Ciolacu. 

”Îl sun pe domnul ministru Budăi, care este pe colegiu la mine, dar nu răspunde niciodată. Este foarte ocupat. A răspuns în campania electorală și atât. Când vin la Botoșani de la București vin toți obosiți, încercănați de parcă lucrează în mină la Motru. Astăzi după ora 15.00, după ce se termină cu votul în Parlament, am să vorbesc cu domnul președinte Ciolacu. Ieri am vorbit cu el la telefon și mi-a spus să îi spun problema mea. Cei de la București par să privească altfel primarii față de șefii de la Botoșani. Am fost la ședință și toți primarii stau parcă sunt timorați. nu spun nimic în ședință, dar când ies afară încep ”Băi, are dreptate aceala!”. Eu știu de ce se tem și tac. Ei cred că prin ianuarie sau februarie PSD poate să revină la Guvernare și nu vor să se pună rău. Eu am cerut doar să se prioritizeze investițiile, proiectele pentru comune. Sunt comune care nu au sursă de apă dar au primit bani pentru a face rețeaua de apă”, a concluzionat Eugen Nechita.