Prima pagină » Flutur și Șoptică nu trebuie să uite că au bătut PSD cu ajutorul USR, ALDE și PMP
Politică

Flutur și Șoptică nu trebuie să uite că au bătut PSD cu ajutorul USR, ALDE și PMP

Rezultatul spectaculos obținut de Klaus Iohannis la Botoșani, fiind primul candidat din afara PSD care câștigă alegerile prezidențiale în județ, duce la modificări importante pe scena politică locală. 

În primul tur al alegerilor prezidențiale, PNL și Iohannis au câștigat doar în municipiul Botoșani, dar nu și alegerile pe județ, ceea ce a făcut să fim singurul județ ”roșu” din Moldova. 

Pentru turul doi Cătălin Flutur a fost desemnat de PNL să obțină sprijinul ALDE, USR și PMP pentru Klaus Iohannis la Botoșani, anunțul fiind făcut de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. 

 

 



 

 

Și l-a obținut, drept urmare pentru prima oară în ultimii 30 de ani, candidatul PSD la alegerile prezidențiale a fost învins. 

Acum, rezultatul istoric este euforic pentru liberali și poate fi periculos. 

PNL și Iohannis au învins PSD și pe Dăncilă în județ cu puțin peste 600 de voturi, o diferență foarte mică și fragilă. 

Pentru sănătatea lor politică, liberalii botoșăneni ar face bine să nu uite că au câștigat cu ajutorul ALDE, USR și PMP. 

Nu știu ce va fi la alegerile locale, dacă aceste partide vor firma alianțe sau nu, dacă vor avea candidați comuni sau nu, dar va conta foarte mult oamenii pe care îi vor propune și, foarte important, nu va mai fi din partea PSD manipularea cu tăierea pensiilor, mesaj prin care s-au folosit într-un mod … mai puțin elegant de către oamenii bătrâni din județ. 

 

Bogdan CALINIUC