Prima pagină » FOTO Prima firmă, după Revoluție, care folosește peștele din Botoșani pentru zacuscă de crap și pastă din novac după rețete tradiționale
Agricultură Economic Știri locale

FOTO Prima firmă, după Revoluție, care folosește peștele din Botoșani pentru zacuscă de crap și pastă din novac după rețete tradiționale

Județul Botoșani are al doilea luciu de apă dulce din țară, după Tulcea, dar abia la 30 de ani de la Revoluție o firmă privată a reînceput să producă zacuscă din pește. 

Până acum firmele care exploatează luciul de apă dulce din județul Botoșani s-au limitat la câteva activități de bază care le-au adus venituri, respectiv pescuitul industrial și pescuitul sportiv. 

Pentru prima oară după Revoluție, una dintre companiile de profil a început să și proceseze peștele pentru a avea în portofoliu și produse cu o valoare adăugată mare. 

 



 

 

 

Este vorba despre Năvodul Star care deține exploatația piscicolă din Drăgușeni. Avocata Doina Berescu, cea a cărei familie deține compania Năvodul Star, a declarat că firma a început să producă zacuscă din crap și pastă tartinabilă din novac de Drăgușeni, ambele produse după rețete tradiționale din acea zonă. 

”Produsele sunt fără conservanți și aditivi, după rețete tradiționale, iar peștele din iazul nostru de la Drăgușeni este hrănit cu furaje naturale produse de noi, de asta și gustul deosebit al cărnii de pește”, a declarat Doina Berescu

Năvodul Star a deschis un magazin în Piața Centrală din municipiul Botoșani, chiar lângă hala de pește, pe colțul halei de legume. 

De la pește proaspăt care poate fi curățat și chiar feliat pe loc, la zacuscă de crap și pastă tartinabilă din novac de Drăgușeni după rețete proaspete puteți găsi în magazinul de pește Năvodul Star.