Prima pagină » În Mihăileni se construiesc 12 apartamente cu 55.300 euro per locuință. În alte comune cu atât a costat wc-ul școlii
Administrație Știri locale

În Mihăileni se construiesc 12 apartamente cu 55.300 euro per locuință. În alte comune cu atât a costat wc-ul școlii

Comuna Mihăileni vrea să scape de un schelet de beton care zace în mijlocul comunității de zeci de ani și pentru asta a primit finanțare guvernamentală pentru a amenaja un bloc de locuințe. 

Pe 11 noiembrie va avea loc licitația de 3,1 milioane lei pentru proiectare și execuție la obiectivul ”Reabilitare bloc de locuințe”. 

Primarul comunei Mihăileni, Laurențiu Barbacariu, de la PSD, dar care a fost inițial la PNL, susține că întreaga comunitate așteaptă de aproape patru decenii această investiție. 

 



 

”Este o structură de beton care zace părăsită din 1983, este o structură din beton degradată care trebuie consolidată și reamenajată. A fost ridicată când s-a lucrat la un baraj și nu s-a mai terminat. Noi o avem aici și arată foarte urât, iar eu de vreo șase ani promovez această investiție și acum în sfârșit am primit banii”, a declarat primarul Barbacariu.  

Acesta a precizat că vor fi construite 12 apartamente cu două și trei camere și că ar vrea ca pe lângă locuințe sociale să fie măcar două apartamente și pentru locuințe de serviciu. 

”Avem specialiști pe care vrem să-i ținem în comună și aș vrea să fie unul sau două apartamente în categoria locuințelor de serviciu, sper să reușesc”, a completat primarul fost liberal al comunei Mihăileni. 

Prețul mediu al locuințelor care vor fi construite în comuna Mihăileni va fi de 55.300 euro, dar primarul spune că valoarea finală va fi dată de licitație. Cu acești bani în alte comune abia s-a construit wc-ul unei școli, fiind și comune în care pentru wc-ul școlii s-au tocat de la buget 70.000 sau chiar 100.000 euro. 

Comuna Mihăileni a devenit extrem de cunoscută în ultimii ani pentru că societatea civilă din țară a reabilitat casa memorială a lui George Enescu, ceea ce nici Primăria, Consiliul Județean sau Guvernul României nu au reușit în atâtea decenii.