Prima pagină » Birta: ”Am dublat numărul de kilometri de infrastructură bună. Domnii din PNL vor să sifoneze bugetul prin firmele proprii”
Administrație Politică Știri locale

Birta: ”Am dublat numărul de kilometri de infrastructură bună. Domnii din PNL vor să sifoneze bugetul prin firmele proprii”

Social-democratul Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că în ultimii trei ani s-a dublat numărul de kilometri de drumuri județene asfaltate în stare bună față de momentul 2016, atunci când a fost preluată conducerea CJ. 

”În 2016 din 650 km de drum județean doar 33% erau cu îmbrăcăminte asfaltică în stare cât de cât bună, în timp ce în 2019 am ajuns la 67-68% starea drumurilor cu îmbrăcăminte asfaltică bună. Am dublat numărul km de infrastructură bună”, a declarat Dorin Birta într-o conferință de presă la care a participat și senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani. 

 



 

Vicepreședintele Consiliului Județean a lansat acuzații dure la adresa liderilor PNL care au anunțat că vor să preia conducerea CJ. 

”Eu înțeleg că domnii de la PNL își doresc să revină la conducerea județului pentru a putea sifona banii prin firmele pe care le controlează. Am avut spațiu închiriat la Drumuri Județene… firme pe rude, copii, firme de deszăpezire cu contracte. Am avut spații închiriate la liderii politici din PNL”, a declarat social-democratul Dorin Birta. 

 

 



 

În ceea ce privește reabilitarea drumurilor județene, în 2018 s-au turnat covoare asfaltice pe 58 de km de drum, iar în 2019 se estimează 70-80 km de drumuri județene reabilitate. 

”În momentul de față lucrările sunt finalizate la Prăjeni, limita cu Iași, mai puțin cei 2,7 km pentru că nu putem interveni cu reparații și întreținere pentru că este prins ca drum de piatră. Se lucrează la proiectul tehnic și scoaterea la licitație. Utilajele sunt mutate pe Dorobanți-Nicșeni-Roma unde vom turna un strat. De asemenea, imediat ce se va termina asfaltarea pe Darabani-Crucea Milencii se mută utilajele pe Săveni-Podriga și Nichiteni – Coțușca. În 2016 erau 6 miliarde lei vechi și am adus peste 30 miliarde lei vechi cu care s-au făcut plombări și covoarele despre care v-am vorbit. Anul acesta, în afară de deszăpezire, disponibil pt drumuri au fost 330 miliarde lei. Anul trecut 200 miliarde lei vechi”, a precizat Dorin Birta