Prima pagină » 1,2 milioane de euro pentru automatizare în cea mai mare fabrică de panificație-patiserie-cofetărie din Botoșani 
Economic

1,2 milioane de euro pentru automatizare în cea mai mare fabrică de panificație-patiserie-cofetărie din Botoșani 

Un nou proiect cu finanțare europeană a fost accesat de compania Casa Pâinii, cea mai mare fabrică de panificație-patiserie-cofetărie din județul Botoșani și una dintre cele mai importante la nivel regional. 

Firma botoșăneană care deține și brandurile Casa Dulce, pentru patiserie-cofetărie, și Casa Pâinii, pentru panificație, condusă de frații Florian și Daniel Moruzi, va investi 1,2 milioane euro în tehnologie de ultimă generație pentru producție, dar și în utilaje de ambalat în atmosferă controlată și utilaje de transport produse congelate. 

Compania Casa Pânii, prin investițiile realizate în ultimii 10 ani, este cea mai modernă din județul Botoșani și are cele mai mare capacități de producție în domeniul său de activitate. 

 



 

 

Criza forței de muncă obligă companiile mari să automatizeze ceea ce se poate, iar proiectele cu finanțare europeană reprezintă un plus de valoare adus întregii economii locale. 

”Continuăm automatizarea completă a proceselor de producție de panificație pentru reducerea cu 50% a personalului și cumpărăm încă două linii complete pentru patiserie și cofetărie. Avem un proiect personalizat de producție pentru 10.000 de bucăți oră de patiserie și 25.000 de prăjituri pe zi. Implementarea va fi în 2020-2021. Mai avem silozuri de depozitare, mașini de ambalat în atmosferă controlată, tunel de glazurare, răcire pentru cofetărie și formatoare de aluat și creme plus patru auto transport produse congelate”, a declarat Florian Moruzi, managerul general al companiei Casa Pâinii. 

 

Firma botoșăneană este principalul furnizor de patiserie și cofetărie congelată în una dintre cele mai mari rețele de hipermarketuri care activează în România și este furnizor pentru multe multinaționale care își au activitatea în zona Bucureștiului și în Banat.