Prima pagină » VIDEO Ada Milea, show de zile mari la Seri Melancolice Eminesciene. Sărmășan și Chiriac au completat spectacolul
Știri locale

VIDEO Ada Milea, show de zile mari la Seri Melancolice Eminesciene. Sărmășan și Chiriac au completat spectacolul

Seri Melancolice Eminesciene 2019 au fost, ca la fiecare ediție, un regal de muzică folk, bomboana pe tort fiind în acest an cunoscuta Ada Milea care a electrizat publicul cu felul ei de a fi artist. 

Festivalul Național de Muzică Folk pentru Copii și Tineret Seri Melancolice Eminesciene (SME), ediția a X-a, aniversară, a fost organizat de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret  Botoşani, mai precis de Relu Oneaga, Daniel Tupiluș și Emilian Ivasuc. 

Pe lângă elevii care au concurat în cadrul SME au mai avut loc și trei sper-spectacole oferite de Ion Chiriac, Adrian Sărmășan și Ada Milea.

 

 

Ultima a fost senzația serii fiind așteptată de cei aproape 400 de botoșăneni care au mers la amfiteatrul de la Memorialul Ipotești special pentru ea. 

A rupt ropote de aplauze, a stârnit zâmbete și a provocat crize de râs cu modul ei de a cânta versurile fabuloase ale melodiilor sale. 

Ada Milea a făcut un adevărat show la Botoșani și publicul a făcut-o să prelungească spectacolul cu aproape 15 minute. 

Sponsorul principal al SME a fost omul de afaceri Maricel Maxim, prin firma Maxim Special Construct. 

 

 

Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret  Seri melancolice eminesciene are ca principal scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării tinerilor sau elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk și urmărind atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical.

Proiectul este justificat și de lipsa unor astfel de activităţi atât la nivelul judeţului Botoşani, cât şi în ţară, de necesitatea de a oferi tinerilor şi elevilor un cadru adecvat de manifestare şi promovare. 

Prin festival, se va promova creaţia lirică eminesciană prin folosirea  versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol.