Prima pagină » Federovici: ”Investiții de miliarde în județ. În fiecare localitate sunt obiective de investiții în derulare”
Administrație Politică

Federovici: ”Investiții de miliarde în județ. În fiecare localitate sunt obiective de investiții în derulare”

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că guvernarea asigurată de partidul din a cărei conducere face parte a semnat proiecte de investiții de miliarde de lei pentru județul Botoșani.

A fost prima conferință de presă în sediul PSD Botoșani după mai bine de un an de zile și prima din ultimii doi ani în care parlamentarii social-democrați au venit în fața presei. 

Federovici susține că volumul investițiilor din județ este unic după Revoluție și va duce la o dezvoltare fără precedent atât a comunităților mici, cât și a mediului urban. 

 



 

 

Totodată, liderul PSD Botoșani a negat toate informațiile lansate de opoziția politică potrivit cărora Guvernul nu ar mai avea bani pentru derularea proiectelor de investiții. 

”Din ceea ce am văzut cu ochii mei, în fiecare localitate a județului Botoșani sunt obiective de investiții aflate în derulare. Am cerut colegilor mei să meargă inclusiv în comunele în care nu avem primari din partea PSD și să viziteze aceste șantiere, să stea de vorbă cu oamenii. Această echipă alături de ministere și premier a atras sume care nu are comparație cu ce s-a întâmplat în județ în ultimii 30 de ani. Mesaje că nu sunt bani la buget, că PNDL e blocat, că nu se lucrează sunt dezinformări. Primarii trimit facturi la decontat , la rectificarea bugetară bugetul MDRAP va fi suplimentat tocmai pentru a nu fi vreo problemă la aceste proiecte”, a declarat Doina Federovici

Aceasta a precizat că prin Programul Național de Dezvoltare Locală în județul Botoșani s-au semnat 254 de contracte pentru investiții de 850 milioane lei, contracte aflate în diferite stadii, de la licitații în curs și până la derulare. 

 

 



 

Potrivit președintelui PSD Botoșani, alte 59 de proiecte cu finanțare europeană pe diferite programe au fost semnate pentru județul Botoșani cu o valoare de 965,88 milioane lei pentru localitățile Botoșani, Coșula, Darabani, Dorohoi, Flămânzi, Frumușica, Hilișeu-Horia, Mihăileni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Săveni, Șendriceni, Ștefănești. 

”Această valoare nu include proiectele în derulare pe ministere cu caracter specific. Spre exemplu proiectul mare care privește și județul Botoșani și Iași, amenajarea râului Jijia, cu 163 milioane euro, nu este inclus în acest total de sumă, dar este gestionat de Ministerul Apelor. În această grafică nu sunt incluse de Ministerul Agriculturii, prin PNDR, unde sunt contracte semnate pentru județ 366,22 milioane lei și 662 de proiecte. Doar prin proiectele cu finanțare europeană, unde sunt 721 în zona publică și privată, avem 1,33 miliarde lei. O sumă enormă pentru județul Botoșani. Dacă adunăm și fondurile guvernamentale, 840 milioane PNDL 2, pot adăuga și proiectele prin Ministerul Transporturilor, în județul Botoșani semnate în ultimii trei ani contracte de miliarde de lei”, a precizat senatorul Doina Federovici. 

Alături de Federovici, la conferința PSD Botoșani a participat ministrul Marius Budăi, deputatul Tamara Ciofu, senatorul Lucian Trufin și deputații Răzvan Rotaru și Costel Lupașcu. De asemenea, subsecretarii de stat Dan Deleanu și Angel Gheorghiu, de la Ministerul Apelor, respectiv Ministerul Dezvoltării, au participat la conferința de presă de la PSD Botoșani.