Prima pagină » VIDEO-FOTO Asociația Română de Rafting vrea etapă de Cupă Europeană pe cel mai mare râu artificial din țară
Știri locale Visit Botoșani

VIDEO-FOTO Asociația Română de Rafting vrea etapă de Cupă Europeană pe cel mai mare râu artificial din țară

În 2020 în Botoșani ar putea avea loc o etapă de Cupă Europeană la rafting pe cel mai mare râu artificial de rafting din România, de la Aquapark&sports Cornișa. 

Potriviti Asociației Române de Rafting, râul artificial de la Botoșani este catalogat de clasă II-III, iar în această săptămână a fost reconfigurat de specialișii ARG. 

Săptămâna aceasta a fost una în care botoșănenii și cluburile de specialitate au testat din plin râul de rafting de la Cornișa. 

 

 

 

 

 

”Ieri(n.r. miercuri) am modificat împreună cu conducerea complexului Cornișa configurația traseului de rafting și kayaking. Acesta are acum eddy-uri și micro eddy-uri, posibilități de ferrygliding, surfing și răsturnări. Gradul este 2-3. Avem încrederea că în 2020 vom organiza aici o etapă de Cupă Europeană! Am identificat riscurile ce țin de restricții constructive, resurse umane, logistică și echipament și am stabilit un plan comun de bătaie ca până la finalul sezonului circuitul să funcționeze integral la standarde IRF. Puteți merge la Cornișa ca și club, operator de rafting sau caiacist individual. Merită!”, a postat pe contul de Facebook Asociația Română de Rafting. 

Foto: Dana Oroșanu Anușcă / Dana Ciprian Constantineanu / Catalin Poenaru

#râuartificialrafting #AsociațiaRomânăRafting #IRF #etapăCupăEuropeană #aquaparkCornișa #aquaparkBotoșani