Prima pagină » FOTO-VIDEO Are afaceri de 74 milioane euro și vrea să ajungă la 120 milioane euro peste un an 
Economic

FOTO-VIDEO Are afaceri de 74 milioane euro și vrea să ajungă la 120 milioane euro peste un an 

Cel mai mare producător de costume la comandă din Europa își are sediul general în municipiul Botoșani și rulează anual, prin toate business-urile generate, afaceri de 74 milioane euro. 

Este vorba despre compania Formens, fondată și condusă de Gerard Losson, cel mai mare angajator privat din județul Botoșani, cu 1030 de salariați direct, care a avut în 2018 o cifră de afaceri de 74 milioane euro, cu peste 350 de clienți activi din 32 de țări.

În toate fabricile Formens din România sunt 2000 de salariați, cărora li se adaugă alți 2000 de muncitori din fabricile partenere din Ucraina și Republica Moldova. 

 

 



 

”În ultimii ani piața confecțiilor la nivel mondial a cunoscut transformări majore, impactate și de politicile economice și sociale prin care România trece în ultima perioadă. Dacă în ultimii ani, o analiză macro la nivelul pieței franceze, prima piață de desfacere a companiei, ne spune că vânzările de haine au scăzut cu 15%, suprafața comercială a crescut cu 16% iar vânzările prin internet au ajuns la 20%, se conturează astfel un obicei de consum schimbat al cumpărătorilor, sectorul vestimentar poziționându-se în pierdere, clienții din piața de retail fiind afectați de aceste schimbări. Pe de altă parte, creșterea costurilor de producție mai mare decât creșterea productivității în sectorul confecțiilor din România, duce la diminuarea competitivității companiilor românești la nivel internațional în acest sector, generând astfel un efect de foarfecă: DIMINUAREA PIEȚEI combinată cu CREȘTEREA COSTURILOR. De la Est la Vest și de la Sud la Nord, piața confecțiilor din Europa a reacționat iar Grupul de Firme Formens a fost provocat să reacționeze pentru găsirea unor soluții de business pe măsura poziției ocupate în acest sector”, a declarat Gerard Losson

 

 



 

 

Acesta a susținut, joi, o conferință de presă în care a anunțat planurile de dezvoltare a firmelor Formens pentru următorii ani, alături de el fiind Marius Grădinaru, directorul financiar, Corneliu Scutariu, managing partner pe sectorul real estate, Lauren Fraioli, managing partner sectorul mobilă, noul domeniu în care a investit Formens. 

De asemenea, omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, a participat la conferința de presă a firmei cu cel mai mare număr de salariați și cea mai mare cifră de afaceri din județ. 

Prin investiții masive în tehnologie, manufactura în fabrici moderne și informatizate 4.0 din Botoșani, Dorohoi și Ucraina, cu o dezvoltare atât pe orizontală, cât și pe ferticală, Grupul Formens a ajuns la afaceri de 74 milioane euro în 208 și estimează ca în 2019 să se mențină la același nivel al cifrei de afaceri, iar pentru 2020 obiectivele financiare ale Formens sunt atingerea unui rulaj de 90 milioane euro doar pe partea de confecții prin dublarea volumului de vânzări a costumelor la comandă, direcție care va genera un număr de 450 de costume la comandă pe zi, vândute în 30 de țări, reprezentând 33% din cifra de afaceri din 2020.

 



 

 

Dar extinderea Formens s-a produs în 2019 și prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni al unuia din liderii de retail din Germania pe sectorul costumelor la comandă, cu o tradiție de peste 70 de ani și cu un volum al vânzărilor de 20 milioane euro.

De asemenea, Formens investește peste 4 milioane euro într-0 fabrică de mobilă în orașul Darabani într-un parteneriat cu Delagrave Franța.

Totodată, Formens are mai multe proiecte imobiliare în dezvoltare în Botoșani, Iași, Focșani.

#investițiiBotoșani #fabricădeconfecții #celmaimareproducătordecostumelacomandă #costumelacomandă #fabricămobilă #investițiiDarabani #Formens #grupuldefirmeFormens #Gerard Losson #investițiiimobiliare #investitorfrancez #capitalfrancez