Prima pagină » CJ reacționează: bugetul pentru drumul strategic este suplimentat cu peste 50 milioane lei
Administrație

CJ reacționează: bugetul pentru drumul strategic este suplimentat cu peste 50 milioane lei

Refuzul firmelor de construcții drumuri de a participa la licitația pentru modernizarea drumului județean strategic de 106 kilometri în partea de Sud-Est a județului a obligat Consiliul Județean să reacțineze. Unul dintre constructori a declarat în exclusivitate pentru BanulBotosanean.ro că proiectul este subfinanțat cu 100 milioane lei pentru că nu s-a făcut actualizarea indicatorilor tehnico-economici, având în vedere că proiectul a fost lansat în urmă cu trei ani.

Cei 106 kilometri de drum au fost scoși la licitație cu 254 milioane lei, fără TVA, inițial, dar suma este considerată de constructori ca fiind insuficientă și că va duce la blocarea proiectului și pierderea finanțării deoarece nu va putea fi finalizat.

 

 

 

loading…

 

Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani, a declarat că proiectul de reactualizare a indicatorilor tehnico economici a fost finalizat și că urmează să fie supus votului plenului Consiliului Județean.

Am fost anunțat că reactualizarea indicatorilor tehnico-economici a fost finalizată și că bugetul va fi suplimentat cu peste 50 milioane lei. Săptămâna viitoare vom avea ședință  extraordinară a CJ pentru a vota reactualizarea, după care scoatem din nou la licitație lucrările. Proiectul era deja în procedura de licitație și noi nu am putut să o mai anulăm, de asta nu s-a făcut inițial reactualizarea indicatorilor tehnico-economici”, a declarat Dorin Birta.