Prima pagină » Protest URIAȘ în Botoșani și 23 de județe. Părinții copiilor cu dizabilități, disperați: Nu negociem viața copiilor noștri!
Știri locale

Protest URIAȘ în Botoșani și 23 de județe. Părinții copiilor cu dizabilități, disperați: Nu negociem viața copiilor noștri!

Un protest uriaș va avea loc împotriva actualei guvernări, vineri, la ora 10.00, în Botoșani și alte 23 de județe.

Oamenii ies în stradă pentru a apăra viețile copiilor cu dizabilități, a copiilor din orfelinate.

Asociațiile de profil vor fi prezente în Piața Revoluției, în fața Instituției Prefectului, pentru a protesta față de decizia actualei Guvernări de a trece în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate  și copii din orfelinate, contrar prevederilor legale.

 

 

loading…

 

”Ca urmare a măsurilor fără precedent de a lăsa în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate, contrar prevederilor legale și a principiilor asumate prin Programul de Guvernare 2017 -2020, noi părinții copiilor cu dizabilități, adulții cu dizabilități și cetățenii români, care mai cred în echitate și justiție socială, înțelegem să ne manifestăm dezacordul față de Proiectul de Buget pentru anul 2019 și să solicităm modificarea în regim de urgență a prevederii ”ZERO BUGET PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI”. NU NEGOCIEM VIAȚA COPIILOR NOȘTRI”, se precizează în anunțul protestului pe Facebook.

 

 

Protestul are loc în intervalul orar 10.00-13.00.

 

Loading…

”Nerespectarea angajamentului ministrului Finanțelor de sâmbătă, 2 februarie 2019, vine ca o confirmare a temerilor noastre, cu atât mai mult cu cât, solicitările noastre sunt independente de restul aspectelor problematice ale Proiectului de Buget, ele fiind strict legate de respectarea unui principiu asumat al acestei guvernări: SOLIDARITATEA.

Pe cale de consecință, vă informăm că în situația în care Proiectul de Buget aferent anului 2019 intră în această formă în Guvern, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României), noi, părinții de copii cu dizabilități, ne vom opune prin toate mijloacele legale existente, inclusiv prin proteste publice”.