Prima pagină » Flutur a băgat Botoșani în ”Moldova se dezvoltă”: ”Doar nevoia ne-a adus aici. Ne-a ajuns cuțitul la os”
Administrație

Flutur a băgat Botoșani în ”Moldova se dezvoltă”: ”Doar nevoia ne-a adus aici. Ne-a ajuns cuțitul la os”

Lipsa unei strategii de dezvoltare a zonei Moldovei i-a făcut pe primarii din regiune să intre în Asociația ”Moldova se dezvoltă”. Primarul Cătălin Flutur a semnat pentru Botoșani acordul cadru de înființare a ”Moldova se dezvoltă” alături de primarii din municipiile Suceava, Iași, Piatra Neamț, Roman, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

După cum se observă din chiar titlul asociației, obiectivul principal al acesteia este dezvoltarea regiunii prin realizarea în comun a unor proiecte de investiții în infrastructură și economie.

 

Loading…

Este evident că motivele care ne-au obligat să înființăm această asociație sunt lipsa unei strategii coerente de dezvoltare și de alocare a resurselor în vederea diminuării decalajului dintre Estul și Vestul țării. Moldova a fost ținută într-o izolare vizibilă, cu consecințe foarte grave din punct de vedere economic. Acest lucru a dus la o stare de sărăcie din care nu mai ieșim, având ca și consecință imediată o depopulare masivă a întregii regiuni, prin migrarea forței de muncă active, a declarat primarul Flutur.

 

Acesta a precizat că scopul asociației este de a iniția proiecte locale și regionale care să contribuie la dezvoltarea zonei Moldovei, la reducerea decalajelor față de celelalte regiuni istorice ale țării. Dorim prin această asociere să eficientizăm promovarea proiectelor noi de infrastructură, de investiții publice sau private, a proiectelor în educație, sănătate, mediu, turism, etc., fără a exclude participarea Autoritătilor Centrale, europene sau alte oraganisme internaţionale. Sursele de finanțare vor fi cele locale, guvernamentale sau europene, în funcție de oportunități.

Doar nevoia ne-a adus aici pe toţi pentru că fiecare am încercat să dezvoltăm proiecte şi am sperat în capacitatea administrativă a statului să rezolve aceste probleme. Avem o experienţă cu toţii în a scrie proiecte, dar nu avem o voce comună. Ne-a ajuns cuţitul la os, a concluzionat primarul Cătălin Flutur.