Prima pagină » Federovici, după Radiografia economică a Camerei de Comerț: Derulăm investiții masive în Botoșani în toate domeniile pentru reducerea decalajelor economice
Economic

Federovici, după Radiografia economică a Camerei de Comerț: Derulăm investiții masive în Botoșani în toate domeniile pentru reducerea decalajelor economice

senator Doina Federovici, președintele PSD Botoșani
senator Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, este unul dintre cei doi politicieni locali care l-au contactat pe omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, după publicarea Radiografiei economice a județului.

Celălalt politician care s-a interesat de această radiografie și de ce s-ar putea face pentru a elimina problemele enumerate este deputatul Marius Budăi, președintele Comisiei Buget Finanțe din Camera Deputaților.

 

”Am fost contactat doar de doamna Doina Federovici și deputatul Marius Budăi să mă întrebe despre această analiză, în rest, primarul municipiului, președintele Consiliului Județean nu m-au sunat, nu m-au contactat să mă întrebe ceva sau să mă anunțe că am putea face o strategie comună pentru a schimba viitorul”, a declarat Valeriu Iftime.

 

 

Senatorul Doina Federovici susține că toate investițiile derulate în ultimii doi ani în județul Botoșani sunt făcute pentru a reduce decalajele de dezvoltare față de celelalte județe.

”Radiografia economică realizată de Camera de Comerț prezintă date nu prea îmbucurătoare pentru județul nostru. Fără a avea aceste date concrete, noi am încercat să facem cât mai multe pentru județul Botoșani după ce am venit la guvernare, să atragem cât mai multe investiții publice în infrastructura de bază în primul rând, drumuri, apă, canalizare, iar apoi în educație și sănătate. Anul de blocaj din timpul guvernului Cioloș a dus la amânarea multor investiții strategice pentru județul Botoșani, pe unele le-am deblocat, altele sunt în curs de deblocare. Și mă refer aici în primul rând la licitația pentru drumul european Botoșani-Târgu Frumos, care nu avea avizele și autorizațiile necesare, nu avea nici indicatorii tehnico-economici aprobați, investiția nu era prinsă la finanțare. Apoi, SF-ul făcut în 2015 pentru drumul Botoșani-Ștefănești, legătura cu vama Stânca, nu a fost folosit în 2016 și acum trebuie reactualizat. Drumul de pământ Manoleasa-Rădăuți Prut a fost blocat în 2016 și noi am reușit să finalizăm investiția și să-l asfaltăm. Pe drumurile naționale, fără falsă modestie, avem în 2017 și 2018 cele mai mari investiții, reușind să turnăm covoare asfaltice pe drumurile Botoșani-Dorohoi-Darabani, Botoșani-Săveni-Manoleasa, Dorohoi-Suceava, Cucorăni-Vârfu Câmpului, iar în următoarea perioadă se va anunța câștigătorul licitației de 80 milioane euro pentru drumul Botoșani-Târgu Frumos”, a declarat Doina Federovici.

 

Aceasta a precizat că s-a reușit deblocarea investiției și pentru finalizarea lucrărilor la barajul de pe Siret de la Vârfu Câmpului și că PSD Botoșani a reușit să atragă investiții publice în lucrările de amenajare hidrotehnice pentru a preveni inundațiile, anul viitor vor începe și în județul nostru, după ce în acest an au început în Iași, lucrările de regularizare a cursului Jijiei, care provoacă inundații la toate ploile mai semnificative.

 

”În 2017 și 2018 am readus la viață stațiile de pompare din Prut de la Manoleasa și Stânca, primele investiții în sistemul de irigații după decenii de pauză. Prin PNDL investim în drumurile județene și comunale, poduri și podețe, în școlile și grădinițele din județ, investiții mai mult decât necesare și fără de care nu putem spera la un progres economic în Botoșani. Construim locuințe pentru medici, construim primul spital public de după Revoluție în Botoșani, dotăm cu aparatură modernă Spitalul Județean, aducem ambulanțe. Facem tot ce putem pentru a rezolva problemele și nevoile județului. Nu este ușor pentru că acestea sunt multe și necesită multe resurse economice, dar credem că în acest mandat vom reuși să avem o rețea de drumuri naționale așa cum trebuie, care să nu mai sperie posibilii investitori, vom avea și o rețea de drumuri județene și comunale total îmbunătățită, cred că nu vom mai avea școli și grădinițe fără autorizații sanitare și ISU, vom avea spitale mai dotate, o agricultură mai performantă. Asta facem acum pentru a putea spera la ceva mai bun”, a completat președintele PSD Botoșani.